To je to što me zanima!

Priveli su umjetnika koji je izrezao hrvatsku zastavu

Performer Janez Janša, odnosno Emil Hrvatin je u ponedjeljak na Festivalu izvedbenih umjetnosti pozvao publiku da škarama izreže zastavu RH
Vidi originalni članak

Policija je u petak popodne privela performera i kazališnog umjetnika Janeza Janšu, pravim imenom Emila Hrvatina, te predsjednika Udruge riječke Drugo more Davora Miškovića. S njima je obavila obavijestan razgovor, piše Jutarnji list. Hrvatin je u ponedjeljak na Festivalu izvedbenih umjetnosti 'ZOOM' u performansu 'Življenje (v nastajanju)' pozvao publiku da škarama izreže izloženu hrvatsku zastavu, što su ovi i učinili. Janšu i Udrugu je prijavio Krešo Mustać, hrvatski branitelj i riječki umjetnik. U obrazloženju kaznene prijave stoji da su autori i organizatori izložbe povrijedili ugled RH. Hrvatin je slično napravio i u Sloveniji, gdje je razrezao slovensku zastavu.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • sabo 03.09.2010.

    Danas se svako sranje naziva umjetnost. Čovjek nacrta dvije okomite crte i prodaje sliku za nekoliko tisuća kuna i kaže da je to remek djelo. Budala hoda gol po Trgu bana Jelačića i kaže da je to performans. Kreten reže hrvatsku zastavu i kaže da je to umjetnost. Meni je slika kad ja vidim da je nacrtan konj, čovjek, drvo, oblak. Meni je umjetnost kazališna predstava i film. Ako sam zbog toga zaostao, hvala Bogu.

  • dalmatinac123456 03.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_46027 03.09.2010.

    čedo pahulja

Komentiraj...
Vidi sve komentare