To je to što me zanima!

Prizemljit će avione: Štrajk su najavili za 26. veljače

Djelatnici CA će štrajkati sve dok se ne potpiše prihvatljiv Kolektivni ugovor. Negoduju jer im je uprava odlučila smanjiti plaće za deset posto
Vidi originalni članak

Kabinsko osoblje zrakoplova Croatia Airlinesa započeti će štrajk u petak 26. veljače u 6 sati ujutro te taj dan avioni neće poletjeti. Sindikatu koji okuplja stjuardese i stjuarde vrlo vjerojatno će se pridružiti i piloti. Taman da piloti i ne štrajkaju, avioni neće moći poletjeti bez voditelja kabine jer su takva međunarodna pravila.
- U slučaju prijevoza pacijenta ili organa za transplantaciju odradit ćemo posao, nema govora, ali putnički prijevoz ne - rekao je za Večernji list stjuard Hrvoje Humek, član Izvršnog odbora SKOZ-a. Djelatnici će štrajkati sve dok se ne potpiše prihvatljiv Kolektivni ugovor. Negoduju jer im je uprava odlučila smanjiti plaće za 10 posto. Desetpostotno smanjenje boda za osnovicu obračuna plaće, smanjenje dnevnica, regresa i niza drugih prava donosi 15 do 45 posto manje prihode zaposlenima u CA.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • sablja 09.02.2010.

    Natežete se po komentarima, tko treba imati veću plaću, stjuardese ili piloti. Svi trebaju imati zasluženu plaću uključujući i djelatno osoblje na zemlji. Svi oni zajedno čine kompaniju, koja je u službi putnika i mora dobro funkcionirati. A ako dobro funkcionira predpostavlja se da ima i dobru zaradu. Međutim vrtoglave plaće imaju razni dorektori, direktorčići, članovi nekakvih odbora i slične individue. Tu se ne štedi i ne razmišlja jesu li njihova primanja realna i opravdavaju li učinak njihovog rada. To je problem, kao što je uostalom i u svim poduzećima i kompanijama gdje \"glavešine mešetare\" i to u svoju korist a ne u korist firmi kojima su na čelu.

  • layla33 08.02.2010.

    malabuba ajde se nasmij........sad zadrzi taj osmijeh 12 sati koliko stjuardese dnevno rade!ocito nisi dovoljno proputovala ili nisi nikad usla na lufthansin ili npr.air franceov avion.nase su sjuardese mladje,zgodnije a definitivno i ljubaznije od njihovih 60-godisnjakinja! a ti tratuljonac brljas bezveze,vidi se da si u rangu s onima iz Uprave!nemaju ocito pojma o svom poslu(zato i je kompanija u takvom stanju) ko ni ti o ovoj temi!

  • tratuljonac 07.02.2010.

    @LAYLA33 \"da ne pricam da imaju placen samo smjestaj kad nekud putuju...\" A KAD BI TREBALE IMAT PLACEN SMJESTAJ? kad su doma u Przogrncima? Stjuard kod HZ- banalni primjer ima turu Zagreb -Minchen.Ili Zagreb Zürichmjesto stanovanja- SPLIT.Eto. Put do ZG mu je besplatan-ali mu se ne broje radni sati( sad ce stjuardesa reci-pa ne radi nego se vozi) i kad je zavrsen put ako hoce kuci-pesplatna karta.ALi nista od prekovremenog.Iskreno bilo pi mi DRAZE u avionu PRISTOJNO stvorenje.Tak mi je svejedno jel musko ili zensko-pa neidem s njim/njom u krevet.Nego ostrokondze koje ima CA.Kome pklaca ni dost-pravac ispunjenje formulara i KERBER kasa

Komentiraj...
Vidi sve komentare