To je to što me zanima!

Priznali: Iz Fukushime u ocean i dalje curi radioaktivna voda

TEPCO je ranije negirao sumnje da je kontaminirana voda stigla do mora, unatoč činjenici da se razina radijacije koja može dovesti do oboljenja od raka povećala
Vidi originalni članak

Iz tvrtke TEPCO koja upravlja nuklearnom elektranom Fukushima Daiichi priznali su da iz oštećenih rektora i dalje u ocean curi kontaminirana radioaktivna voda, piše RT.

TEPCO je ranije negirao sumnje da je kontaminirana voda stigla do mora, unatoč činjenici da se razina radijacije koja može dovesti do oboljenja od raka povećala u posljednje vrijeme.

- Sada vjerujemo da kontaminirana voda teče prema moru -  izjavio je glasnogovornik TEPCO-a Masayuki Ono na konferenciji za novinare u ponedjeljak. Objasnio je kako dužnosnici sumnjaju da je radioaktivna voda procurila iz reaktora uništenih u ožujku 2011. godine, te da vjerojatno curi u podzemne vode prije dolaska u more. 

Ranije ovaj mjesec iz tvrtke su priznali da se razina radioaktivnog cezija -134 u bunaru u elektrani povećala za 90 puta u samo tri dana. To je najveća razina od ožujka 2011. godine. 

Ipak, glasnogovornik je u ponedjeljak istaknuo kako će utjecaj radioaktivne vode na ocean biti ograničen, te da nije zabilježen nenormalan rast radioaktivnosti. 


Idi na 24sata

Komentari 14

  • kojlprb 23.07.2013.

    uskoro će sve nas fukatishima

  • WOMANIZER 23.07.2013.

    priznali tek sad! lol

  • rudonja 23.07.2013.

    Neka curi, bit će riba veća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare