To je to što me zanima!

Priznanje: Predsjednica uručila Prljavom kazalištu Povelju RH

Istaknula je da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a posebno posveta majci
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u utorak Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu u povodu 40. obljetnice uspješne glazbene karijere.

"Dodjeljujem vam povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanje domoljublja, vašeg humanitarnog djelovanja te ugleda rock-glazbe u povodu vaše 40. obljetnice", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Istaknula je da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a posebno posveta majci koja se, kako je rekla, iz okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu.

"Niste se bojali dodirnuti i teške ožiljke naše prošlosti kao što ste uvijek bili kritični prema svakodnevici", rekla je hrvatska predsjednica i dodala da je u oproštaju s onima koji su za Hrvatsku dali život bila i tuga stihova Prljavog kazališta "sa suzama koje smo za njih isplakali".

U ime Prljavog kazališta na Povelji Republike Hrvatske zahvalio je pjevač Mladen Bodalec, koji je istaknuo kako je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime banda, nego i u ime tisuću rockera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 16.10.2019.

    Legende bili i ostali, prljavci u ❤️

  • Karamazov 16.10.2019.

    Oni su svoj ugled pokazali sudjelujuci u HDZovim izbornim kampanjama... Rock je uvijek tezio za bolje drustvo i kritizirao neprijatelje istog, a ovi su pokazali da su samo plagijatorska komercijala, a po pjesmama kao sto su lupi petama i mojoj majci su se pop_sali kasnijim djelovanjem... Smatrat njih u top rock bandove sa ovih prostora (radi plagijatorstva i samih ideala) dok imas ekv, atomsko, partibrejkerse i slicno, cak i bahatog stulica, je nebulozno i smijesno jer ako si covjek onda nikad neces prodat svoje ideale za sacicu dolara

  • zeljkic 16.10.2019.

    zanima ma dal bu Škori dala nekakvo priznanje za Ne dirajte mi ravnicu, a moža i je.. neznam, samo me zanima

Komentiraj...
Vidi sve komentare