To je to što me zanima!

Premilovac: Komerički mi je davao upute za pisanje ugovora

Na optuženičkoj klupi su Vidošević, njegova dugogodišnja suradnica Zdenka Peternel te Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić koji poriču krivnju
Vidi originalni članak

Kako je funkcioniralo izvlačenje milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore, za što su optuženi Nadan Vidošević i drugi, na županijskom sudu u Zagrebu pojašnjava svjedok Igor Premilovac, vlasnik tvrtke Remorker. 

- Davor Komerički me prije dosta vremena pitao jesam li spreman pisati račune i ugovore za HGK i donositi keš nakon isplate. Ja sam pristao, a on mi je davao upute i informacije o događajima, iznose i druge parametre na temelju kojih sam sastavljao ugovore i slao ih u HGK. Osim tvrtke Remorker, koju sam osnovao 2004. godine u Pragu s još četiri suosnivača, s direktorima više tvrtki u Hrvatskoj koje sam ja kontrolirao, napravio sam dogovor. Ja sam raspolagao sa svim dokumentima, računima i karticama, a oni bi povremeno od mene za to dobivali sitnu naknadu. Te tvrtke su bile Pean komunikacije, Život na sjeveru, Akula savjetovanje i Novi dan - rekao je Premilovac i opisao kako je to funkcioniralo. 

- Klijet bi uplatio novac hrvatskoj tvrtki, a ja bih potom nazvao banku i rekao da taj iznos moram pretvoriti u eure, i novac bih uplatio na račun Remorker Internationala u Leibnizu, nakon čega bih otišao tamo, podigao keš i predao ga Komeričkom - tvrdi Premilovac.

- Moja naknada za tu vrstu poslova iznosila je 10 posto od neto iznosa na fakturi - rekao je Premilovac koji je novac donio Komeričkom. 

- S Komeričkim sam se u 90 posto slučajeva nalazio na parkiralištu moje zgrade na Savici. Novac sam mu predavao zapakiran u vrećice i on ga nikad nije brojao - kazao je Premilovac koji je evidenciju svih uplata i transakcija vodio u posebnoj bilježnici. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • njuska70 22.03.2017.

    Lopov i jazavac kojeg nikad nece osuditi jer je kompletno sudstvo korupirano a u vladi svakako svi hapaju kradu tako da je to postala normala kod nas pogledajte senadera koliko je pokro i jos ima obraza da se brani nazalist ali svi kradu propast nam se pise

  • škver 22.03.2017.

    Ovo je proizvod Zna se!! Ima ih još punooooooo!!!

  • ivana105_1 22.03.2017.

    Polarni, stigla te pravda!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare