Obavijesti

News

Komentari 43

Premilovac: Komerički mi je davao upute za pisanje ugovora

Na optuženičkoj klupi su Vidošević, njegova dugogodišnja suradnica Zdenka Peternel te Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić koji poriču krivnju

VIDEO

Kako je funkcioniralo izvlačenje milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore, za što su optuženi Nadan Vidošević i drugi, na županijskom sudu u Zagrebu pojašnjava svjedok Igor Premilovac, vlasnik tvrtke Remorker. 

- Davor Komerički me prije dosta vremena pitao jesam li spreman pisati račune i ugovore za HGK i donositi keš nakon isplate. Ja sam pristao, a on mi je davao upute i informacije o događajima, iznose i druge parametre na temelju kojih sam sastavljao ugovore i slao ih u HGK. Osim tvrtke Remorker, koju sam osnovao 2004. godine u Pragu s još četiri suosnivača, s direktorima više tvrtki u Hrvatskoj koje sam ja kontrolirao, napravio sam dogovor. Ja sam raspolagao sa svim dokumentima, računima i karticama, a oni bi povremeno od mene za to dobivali sitnu naknadu. Te tvrtke su bile Pean komunikacije, Život na sjeveru, Akula savjetovanje i Novi dan - rekao je Premilovac i opisao kako je to funkcioniralo. 

- Klijet bi uplatio novac hrvatskoj tvrtki, a ja bih potom nazvao banku i rekao da taj iznos moram pretvoriti u eure, i novac bih uplatio na račun Remorker Internationala u Leibnizu, nakon čega bih otišao tamo, podigao keš i predao ga Komeričkom - tvrdi Premilovac.

- Moja naknada za tu vrstu poslova iznosila je 10 posto od neto iznosa na fakturi - rekao je Premilovac koji je novac donio Komeričkom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S Komeričkim sam se u 90 posto slučajeva nalazio na parkiralištu moje zgrade na Savici. Novac sam mu predavao zapakiran u vrećice i on ga nikad nije brojao - kazao je Premilovac koji je evidenciju svih uplata i transakcija vodio u posebnoj bilježnici. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.