To je to što me zanima!

Problem trebaju riješiti: 24sata će i dalje pisati o gladnoj djeci

Unatoč demantiju, u kojemu potpisnici tvrde kako se stvara loša i iskrivljena slika o sustavu školske prehrane, 24sata će i dalje pisati o tom problemu dok se ne rješi
Vidi originalni članak

Nakon što su 24sata otkrila da u osnovnim školama djeca kradu užinu vršnjacima jer su gladna, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sazvao je ravnatelje te im zaprijetio smjenom i naredio da tu priču demantiraju.

- Ovo je zadnji put, inače ću ja postupati. Imam ja neke ovlasti. Ja to ne volim. Tijekom 14 godina nismo smijenili ni jednog ravnatelja - rekao im je prije tri tjedna zagrebački gradonačelnik.

U demantiju poslanom 24sata, koji su potpisali ravnatelji pet zagrebačkih škola i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, navodi se da ravnatelji, školski pedagozi i psiholozi nemaju saznanja da djeca u školu dolaze gladna.

- Razlog tome su visoki standardi školske prehrane, zahvaljujući kojima se djeca mogu obilato i do sita nahraniti. Jedan od najhumanijih i najkvalitetnijih oblika gradske socijalne politike upravo se manifestira u zagrebačkim školskim kuhinjama jer je taj program subvencioniran - piše u demantiju. Navode i da škole djeci ne uskraćuju obroke ako se kasni s plaćanjem prehrane.

- Ovakvim načinom prikazivanja stvara se loša, iskrivljena i lažna slika u kojoj se na mala vrata kritizira sustav školske prehrane, koji unatoč svemu, u ovom teškom recesijskom razdoblju, funkcionira besprijekorno - tvrde potpisnici demantija.

Da sustav ne funkcionira potvrdio i ministar Jovanović

Da 24sata ne šire lažnu sliku i da sustav školske prehrane ne funkcionira, potvrdili su i ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović te javna pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić. Nakon našeg šokantnog otkrića ministar je zatražio od škola izvješće o gladnoj djeci. Prema procjenama ravnatelja, koje je objavilo Ministarstvo obrazovanja, u hrvatskim osnovnim školama ima najmanje 1000 gladne djece.

Jovanović se ovaj tjedan sastao s ravnateljima, predstavnicima lokalne uprave, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te ministarstava rada i socijalne politike. Nakon Uskrsa bi se trebali ponovno sastati i predložiti konkretna rješenja. 24sata potpuno stoji iza svega napisanog i nećemo prestati pisati o gladnoj djeci u školama dok se taj problem ne riješi.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • sir20 06.04.2014.

    jer da je jovanovic normalan castan i voljan pomoc hrvatskoj odstupio bi s duznosti koliko je lazi izgovorio,glupostima se bavio i gafova imao odvratno kako ga nije samog sebe sram ja na njegovom mjestu nebi mogao iz stana izac od sramote

  • sir20 06.04.2014.

    zalosno i sramotno za clanicu EU . bitno da je nas jovanovic sit bucmast i moze blatit sav posten narod jer mu smeta u njegovoj nakani da pokrade sve oko sebe i ljude i obrazovanje dovede do propasti .

  • ludom 05.04.2014.

    Krenuti od sredine, od ravnatelja škola je mazanje očiju. Zašto su nam djeca gladna? Krenimo od korijena problema. Korijen problema (a i svih ostalih problema) je čopor političara i njihovih poslušnika kojih je svakim danom sve više. Građani, koji su na rubu, to moraju hraniti, što je sve teže. Da bi to sve mogli (da ih ne zatvore, ili izbace na ulicu), moraju otkidati od svojih usta i usta svoje djece. Da bi neko gore imao plaću 20 000 kuna. A tih je već sada na broj stanovnika ove jadne zemlje, puno previše. I to je bit svega. Ako želimo rasteretiti te mlade porodice, moramo smjesta potjerati 50 % parazita svih oblika koji nas grizu i hrane se našom krvlju. Ali kako to učiniti? Zaštitili su se na sve moguće načine pod krinkom "demokratizacije" i "reda" u državi. Najžalosnije je, što su to činili (a čine i sad), na naše zdrave oči i uši. Narod sve to vidi, ali ne može puno učiniti. Ako nešto i pokuša tu su "državne institucije", koje "rade" svoj posao. Ovo što smo za ovih dvadesetak godina dozvolili, pasivno gledajući, sada nam dolazi na naplatu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare