Obavijesti

News

Komentari 75

Problem trebaju riješiti: 24sata će i dalje pisati o gladnoj djeci

Problem trebaju riješiti: 24sata će i dalje pisati o gladnoj djeci
3

Unatoč demantiju, u kojemu potpisnici tvrde kako se stvara loša i iskrivljena slika o sustavu školske prehrane, 24sata će i dalje pisati o tom problemu dok se ne rješi

VIDEO

Nakon što su 24sata otkrila da u osnovnim školama djeca kradu užinu vršnjacima jer su gladna, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sazvao je ravnatelje te im zaprijetio smjenom i naredio da tu priču demantiraju.

- Ovo je zadnji put, inače ću ja postupati. Imam ja neke ovlasti. Ja to ne volim. Tijekom 14 godina nismo smijenili ni jednog ravnatelja - rekao im je prije tri tjedna zagrebački gradonačelnik.

U demantiju poslanom 24sata, koji su potpisali ravnatelji pet zagrebačkih škola i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, navodi se da ravnatelji, školski pedagozi i psiholozi nemaju saznanja da djeca u školu dolaze gladna.

- Razlog tome su visoki standardi školske prehrane, zahvaljujući kojima se djeca mogu obilato i do sita nahraniti. Jedan od najhumanijih i najkvalitetnijih oblika gradske socijalne politike upravo se manifestira u zagrebačkim školskim kuhinjama jer je taj program subvencioniran - piše u demantiju. Navode i da škole djeci ne uskraćuju obroke ako se kasni s plaćanjem prehrane.

- Ovakvim načinom prikazivanja stvara se loša, iskrivljena i lažna slika u kojoj se na mala vrata kritizira sustav školske prehrane, koji unatoč svemu, u ovom teškom recesijskom razdoblju, funkcionira besprijekorno - tvrde potpisnici demantija.

Da sustav ne funkcionira potvrdio i ministar Jovanović

Da 24sata ne šire lažnu sliku i da sustav školske prehrane ne funkcionira, potvrdili su i ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović te javna pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić. Nakon našeg šokantnog otkrića ministar je zatražio od škola izvješće o gladnoj djeci. Prema procjenama ravnatelja, koje je objavilo Ministarstvo obrazovanja, u hrvatskim osnovnim školama ima najmanje 1000 gladne djece.

Jovanović se ovaj tjedan sastao s ravnateljima, predstavnicima lokalne uprave, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te ministarstava rada i socijalne politike. Nakon Uskrsa bi se trebali ponovno sastati i predložiti konkretna rješenja. 24sata potpuno stoji iza svega napisanog i nećemo prestati pisati o gladnoj djeci u školama dok se taj problem ne riješi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina