To je to što me zanima!

Probna vožnja: Mercedesom s 300 na sat odjurili su u smrt

Njemačka: Dvojica su testirali Mercedes-Benz SLR McLarenom čija je najveća brzina 334 km/h. Jurili su 300 km/h, udarili ogradu, sletjeli niz padinu i poginuli
Vidi originalni članak

Bernd W. (32) i Hubert A. su četiri godine starim Mercedes-Benz SLR McLarenom čija je najveća brzina 334 km/h krenuli na probnu vožnju, piše u utorak Bild. Vozili su se državnom cestom kod Kelkheima koja je jednim dijelom, u dužini od osam kilometara izgrađena kao autocesta i na kojem nema ograničenja brzine. Na tom je dijelu vozač stisnuo papučicu gasa i jurio čak 300 km/h. 

Dojurio je i do dijela na kojem je ograničenje brzine 80 km/h i sportskim automobilom udario u zaštitnu ogradu koja ga je katapultirala. Automobil je doslovno letio zrakom 35 metara. Nakon što je pao, sletio se niz padinu. Vozač i suvozač su ispali iz vozila i na mjestu ostali mrtvi. Obojica su bili iskusni vozači. Bild piše i da su imali obitelj i djecu. U Mercedes Benzu su rekli kako im je žao zbog nesreće i izrazili su sućut obitelji. 

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Stanko_1_1 09.09.2011.

    ako već testiraš auto ne moraš se odmah ubiti. iz kutije koja je išla 300 km/h završili su u kutiji koja ide 2 m ispod zemlje - samo što je ova druga puno jeftinija :). vidiš, vidiš, još su uštedjeli...to se zove biznis!

  • SpužvaBobSkockani 09.09.2011.

    Sigurno su super poznavali aute i vožnju ali slabo poznavanje ceste je bilo kobno.

  • duke01 09.09.2011.

    Brzinski test su prošli, ali ne i crash test.

Komentiraj...
Vidi sve komentare