To je to što me zanima!

Procjena psihijatara: Breivik je neuračunljiv, ima shizofreniju...

Psihijatri, koji su ga promatrali duže vrijeme, zaključili su kako je Anders Breivik 'živio u svom svijetu, vođen suludim mislima'. U napadu je pobio 77 nevinih ljudi
Vidi originalni članak

Norveški psihijatri, koji su danima promatrali Andersa Breivika koji je u krvavom pohodu poubijao 77 ljudi, proglasili su ga neuračunljivim. Zaključili su kako boluje od paranoidne shizofrenije, javlja BBC. Ističu kako je Breivik bio u psihotičnom stanju dok je u srpnju poubijao 77 i ranio 150 ljudi. Nije bio svjestan zbivanja i za vrijeme 13 razgovora koja su s njim vodila dvojica psihijatra. 

Smatraju da ne bi trebao služiti zatvorsku kaznu.

Breivik je priznao masakr, ali niječe krivnju. Tada je izjavio kako su napadi bili nužni jer se borio za obranu Europe od muslimanske invazije. na kraju svoje analize dva psihijatra su napisala kako je Anders 'živio u svom svijetu, vođen svojim suludim mislima'.

Ako sud prihvati psihijatrijsku procjenu, Breivik će biti podvrgnut prisilnom psihijatrijskom liječenju, a ako se tijekom liječenja ustvrdi da više nije opasan po okolinu, pustit će ga na slobodu.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • gallileo 29.11.2011.

    pustite ga van za drugu misiju drugih 77 jos mora

  • Gatsby 29.11.2011.

    Ovaj luđak slobodu neće doživjeti. Zatvor bi za njega bio nagrada, sanatorij koji ga očekuje je najbolje rješenje. Liječenje? Hmm... pisat će znanstvene radove na njega, utjecaj 400 voltnog elektrošoka na shizofreniju, maksimalna doza Zeldoxa koju organizam može da podnese i sl. :)

  • zelot 29.11.2011.

    Jasno. Normalan čovjek ne bi nikad ubio 77 ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare