To je to što me zanima!

Procurilo ime kandidata: Novi premijer je Tihomir Orešković?

Iako se u početku spominjalo ime Damira Vanđelića, čini se kako bi zajednički kandidat Mosta i Domoljubne koalicije za premijera mogao biti Tihomir Orešković
Vidi originalni članak

Kandidat za premijera Domoljubne koalicije i Mosta trebao bi biti poznat u 16 sati. 

Na sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a vrh stranke informirao je članove o nestranačkom stručnjaku iz poslovnog svijeta kojeg predlažu za premijera u mogućoj vladi s Mostom. Iako nije htio govoriti o imenima, Karamarko je samo izustio kako misli da će svi biti zadovoljni s njihovim kandidatom.

U početku se nagađalo da bi to mogao biti Damir Vanđelić, međutim neslužbeno se doznaje da bi funkciju premijera ipak trebao preuzeti Tihomir Orešković. S tim bi se prijedlogom Karamarko i Petrov trebali uputiti na Pantovčak.

Tko je Tihomir Orešković?

Orešković rođen je 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove. Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora.

PLIVI se pridružio 2009. godine kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. godine imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika).


Idi na 24sata

Komentari 404

  • 23.12.2015.

    ...evo...nije zoki...nije tomek...nisam ni ja znal da postoji i treci za.eb...

  • bajica1009 23.12.2015.

    Sve ovo smrdi i stalno se provlači kroz povjest da neznamo upravljati i da to drugi bolje rade od nas, samo se nemogu sjetiti što su nam ti povratnici donijeli. Recimo Kovačević zabavljao sabor i sada mirno živi od sab.mirovine u Beću, pa Mudrinić patent pa nema patenta švabama uvalio THT pa lijepo u nemačku, Bjanka Matković tajnica sabor pa lijepo uživa u životu itd što su dobrog donijeli ovoj zemlji osim se dobro namazali i podebljali račune na naš trošak. Šta je ovaj gospodin radio u zadnje tri godine tajna .

  • Vlado Domjanović 23.12.2015.

    naprijed novi prmijeru uspjeh u poslu i izvuci HRVATSKU voli je a ne kao bahati Milanović mast u propast...

Komentiraj...
Vidi sve komentare