To je to što me zanima!

'Prodaju brodogradilišta u recesiji trebalo bi odgoditi'

Brodogradilišta nisu proizvođači dugova već su potrebna zbog otvaranja novih radnih mjesta. Nitko na svijetu ih ne prodaje već im pomažu
Vidi originalni članak

U ovom trenutku nitko na svijetu ne prodaje brodogradilišta. U mnogim zemljama dobivaju potporu države za osiguranje njihove budućnosti, piše u priopćenju u kojem se prenose zaključci s okruglog stola. U prostorijama Europskog pokreta u Splitu u ponedjeljak navečer sudionici okruglog stola na temu "Prodaju brodogradilišta u povijesnoj recesiji treba odgoditi" zaključili su kako domaća brodogradilišta u sadašnjim okolnostima ne treba prodavati, da trebaju ostati pod kontrolom države, kao i pomorstvo, te da brodogradilišta nisu proizvođači dugova već su potrebna kao holding industrija zbog otvaranja novih radnih mjesta. Zaključke su potpisali prof. dr Slobodan Beroš iz Pomorskog instituta u osnivanju Split i kapetan Ivan Knežević iz Paneuropskog pomorskog simpozija.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • teodora 01.09.2009.

    Gledam neki dan Tomića u J. Koreji u brodogradilištu koje broji oko 20 000 radnika ako sam dobro shvatila. Ljudi beru lovu i onda se ja pitam kako se njima to isplati a nama ne ? Neshvatljiv smo mi narod,imamo Bogom dano puno toga a ne znamo, odnosno nećemo to iskoristiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare