To je to što me zanima!

Prodavali drogu na festivalu u Puli pa su završili u zatvoru

Dvojca 27-godišnjaka, 27-godišnjakinja i 23-godišnjak zatečeni su s više vrećica s ukupno 31.1 grama ketamina, 17.1 grama amfetamina, 26.9 grama droge MDMA...
Vidi originalni članak

Pulska je policija tijekom vikenda dovršila dva kriminalistička istraživanja zbog prodaje droge na festivalu u Štinjanu te su zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama u zatvoru završili četvero državljana Velike Britanije i jedan hrvatski državljanin.

Prvo su u nedjelju, 2. rujna oko 3.10 sati, policijski službenici prilikom preprodaje droge zatekli 31-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je 19-godišnjem irskom državljaninu prodao 0.5 grama amfetamina i 3.1 grama marihuane. Osumnjičeni je kod sebe posjedovao još i 9.9 grama amfetamina, 0.3 g marihuane, mobilni uređaj i oko 940 kuna, za koje se pretpostavlja da potječu od prodaje droge. Pronađeni predmeti su mu oduzeti, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, istog dana u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Državljaninu Irske je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izdan prekršajni nalog.

Malo kasnije, točnije oko 3.45 sati, zatečeno je i četvero državljana Velike Britanije u posjedu veće količine droga. Dvojca 27-godišnjaka, 27-godišnjakinja i 23-godišnjak zatečeni su s više vrećica s ukupno 31.1 grama ketamina, 17.1 grama amfetamina, 26.9 grama droge MDMA, 23.3 grama marihuane, 0.3 grama kokaina i 30 tableta Extasy te 18.470 kuna i 60 funti od preprodaje droge. 
Pretragom objekta smještaja i vozila koje koriste ti državljani, policijski su službenici pronašli još 10 grama marihuane, dvije motane cigareta s mješavinom marihuane i duhana težine 0.8 grama i 3 grama droge Extasy. Uz to i vrećice za pakiranje droge, drobilicu za usitnjavanje marihuane, 995 eura i 10 funti, za koje se pretpostavlja da potječu od prodaje droge te druge predmete.
I oni su nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, istog dana u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu, a kasnije biti dovedeni pred sud. 

Uz sve navedeno niti dileri sa sjevera Istre nisu nisu bili pošteđeni policijskih akcija suzbijanja prodaje droga. Tako su Umaški plavci ulovili dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 18 godina koji su 1. rujna oko 20.20 sati, u naselju Katoro u posjedu imali više vrećica marihuane ukupne težine 19.29 grama, digitalnu vagu i drobilicu za usitnjavanje marihuane, dok je pretragom doma jednog od mladića pronađeno još 1.53 grama marihuane.

Zbog sumnje da su preprodavali marihuanu, protiv osumnjičenih je podnošena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Garfild123 03.09.2018.

    I love you Mary Jane :D

  • sjever s 03.09.2018.

    Opet ljudima nedaju radit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare