To je to što me zanima!

Prodavao meso bez dozvola: Policija prijavila mladića (19)

Splitska policija je za kazneno djelo proizvodnje i stavljanja u promet proizvoda štetnih za ljudsko zdravlje prijavila 19-godišnjaka, kojega sumnjiči da je nabavljao domaće životinje...
Vidi originalni članak

Splitska policija je za kazneno djelo proizvodnje i stavljanja u promet proizvoda štetnih za ljudsko zdravlje prijavila 19-godišnjaka, kojega sumnjiči da je nabavljao domaće životinje bez veterinarske i druge potrebne dokumentacije i njihovo meso prodavao.

Iz policije u četvrtak kažu kako su njihovi kolege iz Službe gospodarskog kriminaliteta, u suradnji s Carinskom upravom i Ministarstvom poljoprivrede, utvrdili da je 19-godišnjak ove godine kupio i u staju na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu dopremio ukupno 38 domaćih životinja.

Te životinje, a neslužbeno se doznaje da je riječ o janjcima, kozlićima, teladi te po jednoj junici i kravi, nisu imale potrebnu dokumentaciju koja zahtijeva da se u propisanom roku veterinarskoj inspekciji dostave informacije o zdravstvenom stanju i podrijetlu životinja.

Unatoč tomu, 19-godišnjak je njihovo meso iz svoje klaonice plasirao na tržište bez znanja i odobrenja veterinarske inspekcije, te tako doveo u opasnost zdravlje potrošača.

Inače, Veterinarska inspekcija i Carinska uprava su prilikom nadzora na području Splitsko-dalmatinske županije u svibnju ove godine zabranili stavljanje na tržište 1450 kilograma svježeg i smrznutog mesa, zatečenog u mesnicama i klaonicama bez dokumentacije o podrijetlu i sljedivosti te bez propisanih oznaka zdravstvene ispravnosti. Zbog kršenja propisa podnijeli su šest optužnih prijedloga i jednu kaznenu prijavu.

Operativnu akciju pod nazivom "Mesar 2016" proveli su od 9. do 14 svibnja u deset objekata, zbog sumnje da se u njima krše propisi o prometu žive stoke i mesa te obavljanja registrirane djelatnosti.
 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • marinac_1 01.10.2016.

    Da ovo je štetno a ono iz ledare, nepoznatog porjekla, staro 40 godina nije. Uništili nam domaću privredu, radi silnih trgovačkih lanaca i EU sranja. Sramotno i neoprostivo.

  • Eva Maras 30.09.2016.

    Autor članka, ili nezna ili ne razumije razliku između savršeno zdravog, svježeg domaćeg mesa prodavanog bez državnog harača i nezdravog uvoznog sa plaćenom dozvolom za trovanje potrošaća.

  • Franjo Veliki 30.09.2016.

    Šest mjeseci sam imao velikih problema sa probavon (neugudnom),dva puta bio na pretragama i sve je O.K.,malo sutra,,.Doktori su me šopali tabletama a meni i dalje loše,kažu sve je dobro.Putem eliminacije prehrane stanje se popravilo kada sam prestao piti tablete i prešao na domaću hranu,mislim prvenstveno na mesne proizvode.Odgovorno tvrdim da meso od privatnih uzgajivaća je zdravije od bilo kojeg trgovačkog centra.Ovo sam napisao ako netko ima istih problema neka pokuša kao i ja sam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare