Obavijesti

News

Komentari 38

Prodavao meso bez dozvola: Policija prijavila mladića (19)

Splitska policija je za kazneno djelo proizvodnje i stavljanja u promet proizvoda štetnih za ljudsko zdravlje prijavila 19-godišnjaka, kojega sumnjiči da je nabavljao domaće životinje...

VIDEO

Splitska policija je za kazneno djelo proizvodnje i stavljanja u promet proizvoda štetnih za ljudsko zdravlje prijavila 19-godišnjaka, kojega sumnjiči da je nabavljao domaće životinje bez veterinarske i druge potrebne dokumentacije i njihovo meso prodavao.

Iz policije u četvrtak kažu kako su njihovi kolege iz Službe gospodarskog kriminaliteta, u suradnji s Carinskom upravom i Ministarstvom poljoprivrede, utvrdili da je 19-godišnjak ove godine kupio i u staju na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu dopremio ukupno 38 domaćih životinja.

Te životinje, a neslužbeno se doznaje da je riječ o janjcima, kozlićima, teladi te po jednoj junici i kravi, nisu imale potrebnu dokumentaciju koja zahtijeva da se u propisanom roku veterinarskoj inspekciji dostave informacije o zdravstvenom stanju i podrijetlu životinja.

Unatoč tomu, 19-godišnjak je njihovo meso iz svoje klaonice plasirao na tržište bez znanja i odobrenja veterinarske inspekcije, te tako doveo u opasnost zdravlje potrošača.

Inače, Veterinarska inspekcija i Carinska uprava su prilikom nadzora na području Splitsko-dalmatinske županije u svibnju ove godine zabranili stavljanje na tržište 1450 kilograma svježeg i smrznutog mesa, zatečenog u mesnicama i klaonicama bez dokumentacije o podrijetlu i sljedivosti te bez propisanih oznaka zdravstvene ispravnosti. Zbog kršenja propisa podnijeli su šest optužnih prijedloga i jednu kaznenu prijavu.

Operativnu akciju pod nazivom "Mesar 2016" proveli su od 9. do 14 svibnja u deset objekata, zbog sumnje da se u njima krše propisi o prometu žive stoke i mesa te obavljanja registrirane djelatnosti.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...