To je to što me zanima!

'HDZ i SDP zaustavili su naš prijedlog ukidanja povlastica'

Previše je 'profesionalnih političara' koji nakon isteka mandata očito ne žele dijeliti sudbinu ostalih građana i gubitkom posla uglavnom ostati bez prihoda, napisao je Most
Vidi originalni članak

Most je na društvenoj mreži kritizirao HDZ i SDP jer nisu podržali prijedlog da se zastupnicima ukinu plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz sljedećih šest mjeseci.

- Naši kolege zastupnici iz HDZ-a i SDP-a zaustavili su naš prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika. Točnije, njih 48. Mi smo obećanje ispunili traživši izmjenu, međutim previše je čini se 'profesionalnih političara' koji nakon isteka mandata očito ne žele dijeliti sudbinu ostalih građana i gubitkom posla uglavnom ostati bez prihoda. 
Svakako ćemo se zalagati da se zakon promijeni za slijedeći saziv Sabora, s obzirom da je to sada nemoguće. 
Svaki dan ćemo podsjećati kolege na naš prijedlog i čekati jednog po jednog od tih 48 da odustanu od svog zahtjeva - napisali su na Facebooku. 

 

Podsjetimo, potpredsjednik Hrvatskog Sabora Robert Podolnjak u utorak je kazao da je 48 zastupnika ovoga i prošlog saziva zatražilo da im se aktivira pravo na naknadu pune plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz sljedećih šest mjeseci. Podsjetio je da je Most na početku saziva u proceduru uputio prijeglog promjene zakona, no Domoljubna kolaicija i ostale stranke su tvrdile da prijedlog ne može ići u Sabor dok ne prođe radna tijela koja u to vrijeme nisu bila formirana. 

S obzirom na to da se zakon ne može primjenjivati retroaktivno više nije moguće spriječiti sadašnje zastupnike da koriste 'šest plus šest'. 

Idi na 24sata

Komentari 220

  • dahhmal 20.02.2016.

    Evo ko veli da se SDPe i HDZe nemreju sloziti brzo su se slizali kad su riti u pitanju

  • kunigunda 19.02.2016.

    ti bokci iz mosta baš nemaju pameti oni su znali da radi njihova otezanja i natezanja i glume i nadmudrivanja još nisu ni vladu popravo sastavili i da to ne može samo tako ići u saboru oni su kao moj susjed koji vozi auto a još nije položio vozački samo se sjete i oni bi nešto nakon antihrvatskog kokošinjca sada smo dobili hrpu bedaka od kojih bi svako želio biti glavni i svi se u sve razumiju ako je to neka koalicija pa ne možeš stalno partnerima bacati klipove pod noge kao raspuštenica koja se bogato udala ali čim joj se nešto ne sviđa razmišlja da joj sad paše onaj drugi degutantno i nerazumno

  • POTPEC 19.02.2016.

    A šta ste drugo očekivali od velikih hrvata iz SDP-a i HDZ-a. To su političari koji misle samo na sebe i svoj đep.

Komentiraj...
Vidi sve komentare