To je to što me zanima!

Profesor: Ovo je staljinističko zastrašivanje intelektualaca

Hrvatska udruga banaka poslala je pismo dekanu Ekonomskog fakulteta da se izjasni o izjavama dvojice profesora Jakovčevića i Lovrinovića. Dobili su i odgovor
Vidi originalni članak

Moje glavno pitanje i zahtjev bankama i HNB-u je - prikažite bilance. Kojeg dana su milijarde švicarskih franaka ušle u hrvatski bankovni sustav, po kojem tečaju je franak promijenjen u kunsku likvidnost i kada su se počeli odobravati krediti u kunama s valutnom klauzulom u švicarskim francima - rekao je profesor Drago Jakovčević za HRT komentirajući pismo kojim Hrvatska udruga banaka od dekana Ekonomskog fakulteta traži da se javno ogradi od izjava prof. Jakovčevića i Lovrinovića vezano za kredite u švicarcima. 

Jakovčević je kazao kako je ovo pismo HUB-a uistinu 'staljinistički' pokušaj zastrašivanja intelektualaca

 - Ovo je poraz HUB-a. Ne znaju nastaviti argumentiranu raspravu, nego se služe 'staljinističkim' zastrašivanjem' - poručio je Jakovčević. Najavio je da će s profesorom Lovrinovićem o svemu progovoriti na konferenciji za novinare,  nakon što analiziraju izjave iz HNB-a i HUB-a. Naglasio je kako 'sve stavove i argumente koje iznosi - iznosi u svoje ime, a ne u ime fakulteta. 

Idi na 24sata

Komentari 227

  • Drazen Sulimanec 26.01.2015.

    Banke su kao i bilo koji gospodarski subjekt na tržištu te tako i posluje nudeći svoje usluge. Obzirom da se radi o financijama, novčanim transakcijskima , Veliku ulogu ima Monetarna Politika koja nije poduzela korake. Dakako kazati u medijima da je to nekakav rizik nije dovoljno od Guvernera HNB nego je bilo potrebno djelovati kako bi se, ipak ovaj dvo-valutni krah spriječio. Ako je sve vezano za Euro, Hrvatska u EU, ali ne u Monetarnoj uniji onda HNB loše radi svoj nemali posao. Isto Ekonomski Stručno-Knjiško pisci trebali se zamisliti što uče djecu u srednji i nadasve Fakultetima

  • POTPEC 25.01.2015.

    A koja to banka govori ISTINU I SAMO ISTINU. Ni jedna. sve one žive od lopovluka nad građanima.

  • grumla 25.01.2015.

    Prvo vratiti novce od sanacije banaka , drugo prikazat realno finacijsko stanje i poslovanje banaka treće kaznit sve koji su znali za pravo stanje a ništa nisu poduzimali . A ovakvim ljudima sa m.... skidam kapu svaka čast osvjetlili ste obraz ekonomista i naše struke koja se sve više trpa u koš više uzaludne !

Komentiraj...
Vidi sve komentare