To je to što me zanima!

Profesorica svake godine radi izložbu šalabahtera

Tilda Raić Ergović (50) sakupila je šalabahtera napisanih na komadićima papira do minijaturnih knjižica. Poklanjaju ih i kolege i učenici iza testa
Vidi originalni članak

Tilda Raić Ergović (50), profesorica hrvatskog iz zagrebačke OŠ “Grof J. Drašković”, u osam godina sakupila je oko 1000 šalabahtera. Ima ih od naškrabanih na komadićima papira do minijaturnih knjižica. Danas joj šalabahtere poklanjaju i kolege i učenici.
- Djeca dotrče nakon nekog ispita, predaju mi šalabahtere i kažu da iz njega nisu ništa prepisivali - nastavila je simpatična profesorica i priznala da ne kažnjava učenike koje uhvati jer je šalabahtere i sama nekada koristila. Učenike “krivce” prepozna pri ulazu u učionicu. Vidi promjene u ponašanju ili odjeći. Krajem svake godine kolekciju izloži u školi i često joj tijekom izložbe nestane po nekoliko komada. Na “lopove” je posebno ljutita.
- To su lijenčine kojima se ne da niti napraviti šalabahter, nego ga ukradu - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Kllea_1 28.01.2009.

    oni koji koriste šaliće, nisu većinom odlikaši, bore se za 2,3, pa eventualno 4. šta je tu loše? kad pročitaš sa šalića prisiljen si zapamtiti da bi napisao u test pa tako i naučiš... mi smo isto znali skupljati svoje šalić, koji bi koristili za posljednju stranicu školskog lista, pa to je bilo fora!!

  • svi_smo_doma 28.01.2009.

    Kakvi su to šalci - samo pročitaš, već znaš napamet. Premalo je to podataka na njima...

  • zoran123456 28.01.2009.

    A tko na poslu nikad ne eskivira ? :-))) Pustimo djecu da uživaju :-))) Osim toga, možeš li na jedan maleni šalabahterić napisati 20 stranica gradiva ? ;-) Morali su ti klinci *mnogo toga* znati - šalabahter je tu kao \"placebo pilula\".

Komentiraj...
Vidi sve komentare