To je to što me zanima!

''Prognoze rasta su vrlo blage, ali ipak izlazimo iz recesije...''

Posebno nas raduje da već sedam, osam mjeseci za redom raste osobna potrošnja građana, rekao je potpredsjednik Vlade Grčić komentirajući prognoze Komisije
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić komentirao je u utorak ekonomske prognoze za Hrvatsku, a prema kojima ćemo tijekom godine izaći iz šestogodišnje recesije, uz mršav rast od 0,3 posto. 

>>> Komisija je potvrdila: Hrvatska će ove godine izaći iz recesije 

- Zadovoljstvo nam je da je Europska komisija prepoznala ove pozitivne trendove u hrvatskom gospodarstvu, ali i napore Vlade da podupre gospodarstvo u ovom trendu izlaska iz recesije. Iako je riječ o blagom rastu, ipak je značajno da Hrvatska nakon šest godina krize napokon izlazi iz recesije. Ono što ostaje, fokus interesa Vlade jeste proces daljnje fiskalne konsolidacije, što znači i smanjenje još uvijek visokog deficita te zaustavljanje rasta javnog duga - rekao je Grčić i dodao da Hrvatsku u tom smislu očekuje provedba mjera sadržanih u Nacionalnom planu reformi. 

- Doprinos gospodarskom rastu primarno će biti nastavak pozitivnog trenda u industrijskog proizvodnji i izvozu, a posebno nas raduje da već sedam, osam mjeseci zaredom raste i osobna potrošnja građana, između ostalog i zadnjim poreznim izmjenama i rastom plaća potaknutim od strane Vlade. I konačno, dolazi i do stabiliziranja građevinskog sektora, što je vrlo važno za oporavak investicija, a tome će zasigurno pridonijeti i mnogobrojni vrijedni projekti koje ćemo financirati kroz EU fondove - rekao je Grčić. 

>>> Izjavu poslušajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 88

  • _Slavonac_ 05.05.2015.

    Grcic toliko laze da je vec sebe uvjerio u lazi

  • liliana 05.05.2015.

    Koji su to pokazatelji,zar nam mirovine idu gore,plaće.Pričate nešto bez pokrića.Kad se poboljša život u Hrvatskoj onda izlazimo iz recesije a ne kad vi to kažete.

  • suza13 05.05.2015.

    tik tak letis branko van

Komentiraj...
Vidi sve komentare