To je to što me zanima!

Prokljan: Požar je gotovo zahvatio i benzinsku crpku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zbog miniranosti područja kod Vukšića i Pristega kod Benkovca, gasiteljima su pomagala četiri kanadera i tri air tractora, gašnje još uvijek traje
Vidi originalni članak

Vatrogasci u ponedjeljak ujutro, uz pomoć zrakoplovnih snaga, nastavili su gasiti požar, koji je u nedjelju poslijepodne izbio na predjelu Vukšića i Pristega kod Benkovca. Zbog miniranosti područja, gasiteljima su u nedjelju pomagala četiri kanadera i tri air tractora. Na požarištu su tijekom noći ostali dežurati gasitelji. Opožareno je oko 150 hektara niskog raslinja i hrastove šume. Požar na području Prokljana ujutro se oko 8,30 sati približio autocesti i zaprijetio tamošnjoj benzinskoj crpki, no zahvaljujući intervenciji vatrogasaca i zračnih vatrogasnih snaga, vatra je zaustavljena, a crpka u 9 sati ponovno otvorena za promet. Požar sada gase i dva kanadera, dva protupožarna helikoptera te jedan air tractor. Zbog požara je na autocesti Split-Zagreb između čvorova Benkovac i Pirovac, smanjena vidljivost i brzina ograničena na 80 kilometara na sat.
Naša čitateljica Sandra Veselinović iz Zadra koja je fotografije požara snimila u nedjelju kaže kako se dizao visok dim, a u zraku je bilo puno pepela.
- Ljudi su se zaustavljali sa strane i slikali požar koji je bio samo nekih 100 metara od ceste - objasnila je Sandra Veselinović.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • prcnicije 11.08.2008.

    hebene fotke

  • banja 11.08.2008.

    Stavarno vam je snimka za 5 , imate sta i staviti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare