To je to što me zanima!

Kaos u prometu: Na Istarskom ipsilonu petero ozlijeđenih

Na naplati Lučko na ulazu na autocestu A1 vozi se usporeno u koloni dugoj oko 400 metara. U subotu nas očekuje sunčano, nestabilnije i manje vruće vrijeme
Vidi originalni članak

Na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora kao i na ostalim autocestama promet je vrlo gust, izvijestili su iz HAK-a i poručili da se zbog pojačanog prometa između čvorova Lučko i Bosiljevo treba voziti vrlo oprezno.

- Na naplati Lučko na ulazu na autocestu A1 vozi se usporeno u koloni dugoj oko 400 metara iz smjera Jadranske avenije. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Zaprešića i čvora Jankomir prema čvoru Lučko kolona vozila koja se kreće duga je oko 11 kilometara, a od čvora Buzin prema čvoru Lučko kolona je duga oko 3,5 kilometra  - javlja HAK.

Zbog stvaranja kolone vozila vozi se usporeno i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na izlazu Oštrovica iz smjera Zagreba i na Krčkom mostu.

U nesreći na Istarskom ipsilonu sudjelovala četiri vozila

Na autocesti A1 između odmorišta Modruš i izlaza Ogulin na 95. kilometru, vozi se otežano, pretjecajnim trakom, a razlog je prometna nesreća. Promet je zbog nesreće bio prekinut i na Istarskom ipsilonu (B8) između čvorova Rogovići i Lupoglav u oba smjera, i to do 14.40 sati, piše Glas Istre.

U nesreći na Istarskom ipsilonu u kojem su sudjelovala četiri vozila ozlijeđeno je pet ljudi. Sudarila su se dva vozila s bosansko-hercegovačkim registracijama, jedno s poljskim i jedno s pulskim.

Vozač Mercedesa s BiH registracijama rekao je kako je na cesti bio veliki kaos i da još ne zna što se dogodilo. Putovao je iz pravca Tunela Učka prema Pazinu kada je naletio na nesreću. 

Detaljniji popis cesta zatvorenih zbog radova možete pogledati OVDJE. 

U Splitu kolona prema trajektnoj luci

U Splitu je prva velika turistička gužva ove sezone. Stotine automobila stvorilo je kolone prema trajektnoj luci pa je promet u centru grada u kolapsu.  U samoj luci je također gužva, ali još nema potrebe za uvođenjem izvanrednih trajekata prema srednjodalmatinskim otocima.

Vrijeme nestabilnije i manje vruće

U subotu nas očekuje sunčano, nestabilnije i manje vruće vrijeme. Poslijepodne, a osobito navečer i u noći očekuje se umjeren do jak razvoj oblaka uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine, ali i olujnog nevremena, i to uglavnom u unutrašnjosti. 

Puhat će uglavnom slab, a na srednjem i južnom Jadranu većinom umjeren sjeverozapadni vjetar. Na sjevernom dijelu puhat će umjeren i jugozapadni vjetar. 

Temperature će se tijekom dana kretati između 28 i 33 stupnja Celzijeva, dok će u gorju biti malo niže.

I u nedjelju svježije

U nedjelju će u većini krajeva biti djelomice sunčano, malo svježije vrijeme, a u unutrašnjosti bi moglo biti pljuskova s grmljavinom ili malo kiše. Jutarnje temperature kretat će se između 16 i 21 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu od 20 do 25 stupnjeva. Tijekom dana temperatura će rasti do 30 stupnjeva Cezijevih. U Dalmaciji bi mogla biti i malo viša, a u gorju niža.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • gogomaul 23.06.2013.

    Istarski ipsilon bi posramio i stazu Hungaroring. Kad vozim dijete onuda, isplaniram svaki kilometar i skoncentriran sam 300%. 3 puta više se umorim za tih 70ak kilometara do Poreča nego onih 500 od Vukovara.

  • Halo Bing, kako brat 22.06.2013.

    Turisti, koji su jučer u velikom broju nagrnuli na naplatne postaje Lučko u svom proboju do mora, svjedočili su redovitom okupljanju novinara koji izvještavaju o gužvi, vrućinama i turizmu. Memorijske kartice digitalnih fotoaparata bile su premale da prime sve fotografije ovog prirodnog fenomena. Znojni novinari, koji u izmaglici ispušnih plinova klimaju na pitanja iz studija s onom slušalicom u uhu i ove su godine obišli omiljenu postaju svojih urednika i priredili predstavu turistima Što nas iz godine u godinu vraća na Lučko? Ovdje sam dobila prvu sunčanicu i osjetila svu snagu riječi nepotrebno. Jako je važno da kažete da su na more krenuli i građani koji su uspjeli spojiti neradne dane i savjetujete ih da ne kreću na put bez vode, dok je prava poslastica gurnuti mikrofon vozaču i pitati ga je l’ mu vruće i koliko čeka – otkriva nam tajne zanata “novinar” mlada novinarka neimenovane televizije i najavljuje ponovni dolazak na naplatne postaje kada bude još veća gužva i veće vrućine. Djelatnici naplatnih postaja kažu kako uživaju u prizoru novinara, posebno u položaju za javljanje uživo, a želja im je dovoditi skupine koje promatraju javljanja uživo što je trenutno trend u EU. Evo kaj o tomu veli Jura, 43-godišnji entuzijast promatranja novinara; "Krenul sam s novinarima koji se javljaju s benzinskih kod poskupljenja, pa s Markovog trga, ali ovo je ipak prva liga. Titranje zraka, stalna mučnina i prekrasne reflektirajuće boje horizontalne signalizacije daju svemu čarobnu notu – otkrio nam je Jura, koji kaže kako se uskoro seli na jednu od plaža gdje će promatrati turističke novinare u ispitivanju turista o cijenama i usluzi.

  • bajica-mali 22.06.2013.

    nikada na jadran ne putujem vikendom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare