To je to što me zanima!

Pronašli su darivatelja za Filipa (20) koji se bori s leukemijom: 'Glavu gore. Strpljen, spašen!'

No, pomoć se ne traži samo za Filipa. I djevojčica Tena koja ima samo 12 godina, teško je bolesna i u bolnici čeka spas putem donora. Nesebični Filipov otac apelirao je na dobre ljude da i njoj pomognu
Vidi originalni članak

Filip Ljubenko dvadesetogodišnji je vatrogasac kojemu je dijagnosticirana leukemija. Uoči koncerta Zaklade Ana Rukavina na Novoj TV stižu ohrabrujuće vijesti. Nađen je podudarni darivatelj matičnih stanica, i to u našem, hrvatskom registru.

Osim vatrogastva kojim se bavi još od svoje šeste godine, Filipu je velika strast i pikado. Višestruki je juniorski prvak Hrvatske u pikadu. Upravo je na svjetskom turniru u pikadu bio kad je osjetio prve simptome ove zloćudne bolesti.

RAZBOLIO SE PREKO NOĆI Filip (20) ima leukemiju, otac moli sve da daju krv: Samo me gledao i pitao - 'Zašto baš ja?'

- Kad smo saznali za bolest, samo me pogledao i rekao: 'Tata, zašto baš ja?'. Ali jak je on u glavi, veliki je borac, brzo se sabrao i sad samo misli optimistično - rekao je ranije za 24sata otac Saša koji je, baš kao i Filip te Filipov mlađi brat, dobrovoljni vatrogasac u DVD-u Bijenik.

- Lijepo je čuti da ide u pravom smjeru to sve. Ovim putem bi se htio zahvaliti Zakladi Ana Rukavina, mojim vatrogascima i svima iz pikada - poručio je Filip za Dnevnik Nove TV. Svi oni su se oni aktivirali kako bi se našao pravi donor. Iza Filipa je kemoterapija, a onda slijedi transplantacija stanica.

VELIKA NAVIJAČICA 'MODRIH' Antoniji (15) potrebna je pomoć u borbi protiv leukemije: Futsal Dinamo potaknuo je donacije...

- Svi smo doma zaključili da iz ove kože ne možemo - šta je tu je i samo glavu gore i vrijeme je jedini način! Strpljen, spašen - poručio je Ljubenko.

No, pomoć se ne traži samo za Filipa. I djevojčica Tena koja ima samo 12 godina, teško je bolesna i u bolnici čeka spas putem donora. Nesebični Filipov otac apelirao je na dobre ljude da i njoj pomognu.

NEUGODNO BUĐENJE Noćno znojenje može biti znak ozbiljne bolesti, evo u kojem slučaju se morate javiti liječniku

- Hvala svima koji će se odazvati da spase našu djecu. Pomoć treba i Teni i Filipu. Siguran sam da ćemo istjerati tu zlu neman iz moga sina - rekao je Saša. Dodao je da vjeruje da će se sve dobro završiti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Malena Marta 19.11.2023.

    Filipe glavu gore. Sve ce biti dobro. Samo vjeruj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare