To je to što me zanima!

Pronašli ručne bombe i streljivo

Automatska puška, više komada streljiva i detonatorskih kapisli, nekoliko ručnih bombi, sporogoreći štapin i gospodarski eksploziv pronađeni su u srijedu na otvorenom prostoru napuštenog polja u solinskom zaleđu
Vidi originalni članak

Odmah nakon pronalaska oružja i streljiva službenici protueksplozijske zaštite preuzeli su eksplozivne tvari radi uništenja, kažu u policiji, apelirajući na sve koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga ne odbacuju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već da ga dragovoljno predaju. 

TRGOVINA ORUŽJEM Njemački esktremni desničari oružje su nabavljali u Hrvatskoj

"Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak".

Podsjećaju da akcija Manje oružja – manje tragedija, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

KAZNENO PRIJAVLJEN Držao ilegalno oružje, pronašli mu dvije lovačke puške i pištolj

"Isto tako, upozoravamo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju", poručuju iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare