To je to što me zanima!

Pronevjerila 156 mil. dolara za avione, nekretnine i operacije

Meksičku čelnicu sindikata učitelja sumnjiči se da je sindikalnim novcem fonda kupovala imovinu u SAD-u, privatne zrakoplove, ali i financirala plastične operacije
Vidi originalni članak

Elba Esther Gordillo (689, meksička sindikalna liderica, koju se smatra najmoćnijom ženom u Meksiku, uhićena je pod optužbom za korupciju. Gordillo, koja inače vodi sindikat učitelja od milijun i pol članova, optužena je da je pronevjerila više od 156 milijuna dolara iz sindikalnog fonda. Njezin odvjetički tim još nije komentirao optužbe, no ona je i prije znala negirati na prozivke tvrdeći da u  poslovanju sindikata nema nepravilnosti, piše BBC.

Do njezinog je uhićenja došlo samo dan nakon što je Vlada donijela odluku o velikoj reformi sustava obrazovanja, koju je potpisao i predsjednik Meksika, Enrique Pena Nieto. 

Reforma bi, između ostalog, trebala promijeniti sadašnju praksu prema kojoj, upravo zahvaljujući sindikatu učitelja, učiteljske pozicije mogu biti naslijeđene ili čak prodane. 

- Ovo je slučaj u kojem je su sredstva iz fondova sindikata zloupotrebljena u korist nekoliko osoba, među kojima je i čelnica sindikata - rekao je glavni državni odvjetnik Jesus Murillo Karam. Karam tvrdi da je Gordillo, znana naprosto kao 'Učiteljica', novac iskoristila za kupovanje imovine u SAD-u, privatne zrakoplove pa čak i za plastične operacije.

Gordillo je na čelu sindikata učitelja više od 20 godina. Radi se o najmoćnijem sindikatu u Južnoj Americi, a Gordillo je smatrana jednom od najmoćnijih osoba u Meksiku, s izravnim utjecajem na predsjednike i Vlade. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • HRVAT ALI PRAVI 27.02.2013.

    Joooj da i nasi oce donesti neku NOVU odluku. Neznam kud bi ih sve pozatvarali i onak su nam zatvori puni!!!!

  • kukumenikukutebi 27.02.2013.

    Ova je zanat izucila kod nasih majstora.

  • boros 27.02.2013.

    ...e vala,imala je srecu,da je zivila i "radila" na onim prostorima...da je radila ovdje,"jadnica",ne bi mogla toliko "pozajmiti za sebe"...vec je sve "pozajmljeno"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare