To je to što me zanima!

Propali milijuni iz EU-a: Voćari nisu znali ispuniti formulare

U EU fondove vraća se čak 25 milijuna kuna koji su bili namijenjeni voćarima za tzv. zelenu berbu. Domaći poljoprivrednici se nikako nisu mogli snaći u brdu papirologije
Vidi originalni članak

Čak 25 milijuna kuna iz EU fondova što je bio namijenjen voćarima za takozvanu zelenu berbu, odnosno branje i doniranje humanitarnim udrugama, ustanovama, bolnicama i školama, nije iskorišteno i vraća se natrag u EU, piše Slobodna Dalmacija. 

Predviđena kvota od 7900 tona, koliko je bilo namijenjeno za humanitarnu podjelu koju je financirala EU, ni približno nije iskorištena. EU je odlučio sufinancirati mandarine zbog embarga ruskog tržišta, koji je došao u najgorem mogućem trenutku. 

Unatoč tome, domaći poljoprivrednici nikako se nisu mogli snaći u brdu papirologije koju su morali ispuniti prije donacije mandarina u službene svrhe. Tek su rijetki uspjeli dostaviti mandarine u bolnice i ustanove. 

Članak u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Ray Barone 20.11.2014.

    A što je s onim silnim agencijama za pomoć kod traženja sredstava iz EU, samo u mojoj županiji su dvije, REDEA i ČAKRA...pošto su ništkoristi ima da se to gasi po hitnom postupku...

  • zelena_pupavka 18.11.2014.

    evo nove zalopojke u plodovima zemlje ovaj tjedan ;)

  • gvendilin2 17.11.2014.

    Ovo je van svake pameti. Kakva vlast takav i izvoz!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare