To je to što me zanima!

Propalo primirje: Separatisti zauzeli dio grada Debaljceva

Pobunjenici napadaju grad u skupinama, a pokriva ih artiljerija i oklopna vozila. Banditi su zauzeli dio Debaljceva stoji u objavi ukrajinskog ministarstva obrane
Vidi originalni članak

Učestale borbe traju u ukrajinskom gradu Debaljceva unatoč primirju koje je dogovoreno još prošlog tjedna. Ni promatrači nisu mogli ući u grad. Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je kako je samo u posljednja 24 sata poginulo petero ukrajinskih vojnika, a 14 ih je ranjeno u sukobima oko Debaljceva. 

Pobunjenici tvrde kako su zauzeli veći dio grada, što je potvrdilo i ukrajinsko ministarstvo obrane. 

- Ulične borbe se nastavljaju, pobunjenici napadaju grad u skupinama, a pokriva ih artiljerija i oklopna vozila. Banditi su zauzeli dio grada - stoji u objavi ministarstva, prenosi Reuters.

Glasnogovornik ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka je na konferenciji za novinare pozvao sve sudionike prošlotjednih razgovora u Minsku te predstavnike EU i NATO-a da iskažu nezadovoljstvo potezima pobunjenika. Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius izjavio je kako se ne poštuju osnovni temelji dogovorenog primirja od čega i povlačenje teškog naoružanja, piše BBC.  


Idi na 24sata

Komentari 103

  • arwin 18.02.2015.

    Nekako Amerikancima zadnje vrijeme baš ne ide.

  • movu2222 18.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Furioso244 18.02.2015.

    Pregazit će ih Rusija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare