To je to što me zanima!

Propao im je posao: Ništa od bušenja u Jadranu prije izbora

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u devet mjeseci nije uspio pripremiti ugovore, a Vlada ne želi prosvjede tijekom predizborne kampanje. Posao ostavlja drugoj...
Vidi originalni članak

U sljedećih pet godina u Hrvatsku će se investirati četiri milijarde kuna, najavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u siječnju.

Bio je presretan jer su se javile tvrtke koje su spremne crpiti naftu u Jadranu na čak 10 polja. U međuvremenu su neke odustale, a Vrdoljak se nije zabrinjavao jer je rekao da će imati novi natječaj u rujnu. Devet mjeseci su čekali konačni ugovor od Vrdoljaka. Sve to sad pada u vodu. Ni za tri preostala polja na moru ni za šest polja na kopnu Vlada neće potpisati ugovore sa zainteresiranim tvrtkama. Niti će biti novog natječaja.

- Ugovori su opsežni, postoje zamjerke. To će ostati drugoj vladi, ne želimo se izložiti riziku da nešto pogrešno napravimo u brzini - potvrdio nam je odluku izvor iz Vlade.

Odluka je donesena u srijedu.

Isti izvor uvjerava da nisu odustali od koncesioniranja zbog kampanje i da će, ako pobijede, potpisati ugovore. Ipak, da su išli s ugovorima sad, diljem Jadrana bi ih dočekali prosvjedi protiv bušenja.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • ActusPurus 25.09.2015.

    Dovoljno ste bušili po proračunu!

  • shakespeare300 25.09.2015.

    hahahahaha ovo je tragikomično... jadni pokušaj zadobivanja glasova pao u vodu... tako im i treba

  • fredaster 25.09.2015.

    ovaj je popusio!

Komentiraj...
Vidi sve komentare