To je to što me zanima!

Propao je dogovor Holdinga i sindikata: 'Štrajk je posljednja opcija, sve podružnice su uz nas'

Pregovori uprave Zagrebačkog holdinga i sindikata propali su zbog nepoštivanja dogovora. Dogovarali su se četiri mjeseca, a mirenje je propalo nakon sedam sastanaka
Vidi originalni članak

Proces je propao na najlošiji mogući način. Kad smo sve dogovorili i dogovorili da je mirenje uspjelo i potpisali dokument, onda su u tehničkim dokumentima koje su radili izostavili povećanje božićnice i regresa. Mislim da je to bilo zlonamjerno i to je jako loše. To se nikada nije dogodilo, ispričao je Darko Kleinberger, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika Zagrebparkinga za RTL.

Pregovori uprave Zagrebačkog holdinga i sindikata propali su zbog nepoštivanja dogovora. Dogovarali su se četiri mjeseca, a mirenje je propalo nakon sedam sastanaka.

- Kad nešto dogovorimo i usuglasimo svoje stavove, da bi vam onda netko u promijenio u dokumentu. Naravno da to nismo mogli potpisati. Jednostavno, osjećali smo se strašno prevarenima i odustali od cijele priče i proglasili mirenje neuspjelim - rekao je.

ISTRAGA ODRONA JOŠ TRAJE Kante pune, Holding upozorio Zagrepčane: Odvoz otpada do daljnjeg će biti usporen i otežan

Osvrnuo se na mogući štrajk.

- Štrajk je zadnja opcija u cijeloj priči. Mi zastupamo pet tisuća radnika Zagrebačkog holdinga. o su sve podružnice - Čistoća, Ceste, Zrinjevac, Zagrebparking. Što se tiče samog štrajka, to je zadnja opcija. Ako se s njima ne uspijemo dogovoriti, ako ne pristanu na ono što već pristali pa povukli, mislim da će to biti dogledno kroz mjesec-mjesec i pol - poručio je.

Otkrio je i što ova situacija znači za građane.

- Bit će odvoz za ono što je nužno i po zakonu. Imamo dogovoreno poslove koje se ne smiju prekidati. Sve ostalo će stati, uključujući i dnevne parkirne karte Zagrebparkinga. Sve podružnice nas podržavaju. Jasno ćemo raditi sve što se mora - bolnice, vrtiće, škole, što imamo u programu da je obaveza - zaključio je predsjednik sindikata.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • billi Galeb 15.03.2024.

    To se znalo jos kad su rekli da su postigli dogovor da od toga nece biti nista. Oni nisu dosli da holding opstsne,njihov cilj he da ga uniste,smanje vrijednosti podruznica i za jeftine pare da ih prepuste svojim ortacims

  • nec.1996 14.03.2024.

    hdz podmece samo da nebi narod glasao za mozemo ,valjda nisu ludi da idu u pogresnom smjeru.

  • Milošević777 14.03.2024.

    TT, Benčić, kekin i ekipa samo znaju dobro lajati,a grad nikad prljaviji i zapušteniji.To se dešava kad ma vlast dođu ležeći ,oni koji se vežu za ogradu smetlišta Jakuševac,ali zato udrugama prebace milijune eura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare