To je to što me zanima!

Propao Markićkin referendum: Nisu skupili dovoljno potpisa?

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec potvrdila je za N1 da je sud donio odluku prema kojoj je 10 posto birača čini 405.000 građana s prebivalištem u RH
Vidi originalni članak

Referenduma o izbornom zakonodavstvu na inicijativu U ime obitelji neće biti, ako je suditi po odluci Ustavnog suda prema kojoj 10 posto birača čini 405.000 građana s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec potvrdila je za N1 da je odluka donesena na današnjoj sjednici Ustavnog suda.

Podsjetimo, Inicijativa je prikupila 386.649 potpisa, a deset posto bi bilo 405.000 građana s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Službena odluka suda bit će objavljena u četvrtak.

Istovremeno, to znači da je zadovoljen brojčani kriterij za raspisivanje referenduma o monetizaciji autocesta i outsorcingu, jer su te inicijative prikupile dovoljan broj potpisa, no na Ustavnom sudu je da odluči jesu li ta referendumska pitanja u skladu s Ustavom.

Za referendum o "outsourcingu" prikupljeno je oko 563.000, a protiv "monetizacije" 520.000 potpisa.

Idi na 24sata

Komentari 319

  • Security_Advisor 12.12.2014.

    Poštujem odluku Ustavnog suda jer ipak je to najviša sudbena instanca u RH.No zanimljiva mi je jedna stvar otkud im ovaj broj o broju birača u RH.Zašto to pitam?Pa zato jer od Minisarstva uprave,koje je inače odgovorno za registar birača,imamo nekoliko verzija broja U parlament daje brojku od 3 milje 700 tisuća i nešt sitno birača.Nakon toga prilikom prikupljanja potpisa za ovaj referendum govori nam o nekoj brojci od 4 i pol milje birača.Može li nam objasniti otkud je pronašao ovih 800 000 birača??A sad eto imamo i neki novi broj od 4 mmilje i nešt sitnog.Hm to opet ne odgovara onom broju iz registra za EU parlament.Otkud sad se odjednom našlo tih nekih 300 000 birača?Jel to mi njih proizvodimo na tvorničkoj traci kako kome u datom trenutku odgovara??Jest da su neki postali punoljetni,ali su isto tako neki i umrli.A da i ne spominjem opet novu brojku o kojoj danas govori ministar Bauk.Pa kako je moguće da mi još ni dan danas ne znamo koliko uopće ima birača u registru??Ovo je vrlo opasna stvar po demokraiju jer otvara veliki prostor izbornim malverzacijama i zlouporabom glasova.Čak jedan Afganistan zna kliko ima birača,a mi eto smo još uvijek ni na nebu ni na zemlji.Katastrofa!!

  • duniko 11.12.2014.

    gadi mi se sami naslov "Markickin" referendum! onda neka netko rece nesto protiv Tudjmanove izjave da je narod stoka sitnog zuba beeeeeeeee beeeeeeeeee, ovce biraju cobane na vlast!

  • IvieHill 11.12.2014.

    Zadnji joj je referendum stvarno izasao jeftino, u Guinnessovoj knjizi rekorda i dalje stoji kao najskuplji 'copy-paste' u povijesti, smijao se cijeli svijet. Sad su jos dva na redu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare