To je to što me zanima!

Proradilo mu njegovo srce, Fifi iz torbe mu ne treba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Goran Krstanović (41) 4,5 mjeseca živio je s električnom pumpom za srce koju je vozio u torbi i zvao Fifi. Operirali su ga i za tjedan dana ide kući
Vidi originalni članak

Čim dođem kući, prvo ću stati pod tuš. To mi je najviše nedostajalo svih ovih mjeseci, iskreno priznaje Goran Krstanović (41), koji je do prije četiri dana živio s pokretnom mehaničkom pumpom za srce. Vozio ju je u torbi i od milja zvao Fifi. Liječnički tim iz KB Dubrava mu je u kompliciranoj višesatnoj operaciji skinuo mehaničko srce jer se njegovo dovoljno oporavilo da ponovno može raditi samo. Goranu su pumpu ugradili 30. listopada 2007., a sve te mjesece je, kaže, izdržao jer se prepustio Bogu i njegovoj volji. Često ga je hrabrio i bolnički kapelan s kojim je mnogo razgovarao u dugim bolničkim danima. Predstojnik Kardiokirurgije prof.dr. Željko Sutlić je i nakon prve operacije ugradnje mehaničkog srca Goranu rekao da su učinili maksimum, ali da je to samo pola uspjeha. Ostala polovica ovisila je isključivo o Goranovoj snazi i njegovoj okolini. Tu je nemjerljivu ulogu odigrala Goranova supruga Mila, koja ga je svaki dan obilazila, njegovala i hrabrila. Oboje su prošli najteže iskušenje u životu, a sada Mila i njihovo troje djece, Lucija (3,5), Silvio (16) i Monika (18), jedva čekaju da Goran opet bude kod kuće. Iz bolnice bi trebao izaći za dva tjedna, a moći će opet normalno živjeti.



SRCE U TORBICI IMAO JE I POŽEŽANIN
Sa srcem u torbi živio je i Zlatan Jerabek (66) iz Požege. Njemu su njemački liječnici 2007. godine ispod srca ugradili pumpu vrijednu 80.000 eura, a bila je veličine kutije cigareta. Nažalost, Zlatan je umro prošloga ljeta, ali od karcinoma pluća. Da nije obolio od karcinoma, kažu liječnici, sa pumpom je još dugo mogao živjeti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • megane4 11.03.2009.

    jako sam sretna zbog ovog čovjeka, alis ada se pitam je li moj prijatelj koji jeumro prije točno 3mjeseca moga još poživiti da su ga doktori uputili na rebro a ne čekali su i čekali a trebao je transplataciju. A imao je samo 46godina! Vjerujem da bi mu ovakvo mehaničko srce pomoglo! Ali sada je prekasno!

  • choobra 11.03.2009.

    Ajde hvala Bogu, vidiš kako je čovjek bio vedra duha i bude sve OK, a za dalje nek se samo drži ko što se držao do sada i sve će biti OK. Živio!

  • malavjeverica 11.03.2009.

    napokon lijepa vijest......sretno gospodinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare