Obavijesti

News

Komentari 3

Proradilo mu njegovo srce, Fifi iz torbe mu ne treba

Proradilo mu  njegovo srce, Fifi iz torbe mu ne treba
8

Goran Krstanović (41) 4,5 mjeseca živio je s električnom pumpom za srce koju je vozio u torbi i zvao Fifi. Operirali su ga i za tjedan dana ide kući

VIDEO

Čim dođem kući, prvo ću stati pod tuš. To mi je najviše nedostajalo svih ovih mjeseci, iskreno priznaje Goran Krstanović (41), koji je do prije četiri dana živio s pokretnom mehaničkom pumpom za srce. Vozio ju je u torbi i od milja zvao Fifi. Liječnički tim iz KB Dubrava mu je u kompliciranoj višesatnoj operaciji skinuo mehaničko srce jer se njegovo dovoljno oporavilo da ponovno može raditi samo. Goranu su pumpu ugradili 30. listopada 2007., a sve te mjesece je, kaže, izdržao jer se prepustio Bogu i njegovoj volji. Često ga je hrabrio i bolnički kapelan s kojim je mnogo razgovarao u dugim bolničkim danima. Predstojnik Kardiokirurgije prof.dr. Željko Sutlić je i nakon prve operacije ugradnje mehaničkog srca Goranu rekao da su učinili maksimum, ali da je to samo pola uspjeha. Ostala polovica ovisila je isključivo o Goranovoj snazi i njegovoj okolini. Tu je nemjerljivu ulogu odigrala Goranova supruga Mila, koja ga je svaki dan obilazila, njegovala i hrabrila. Oboje su prošli najteže iskušenje u životu, a sada Mila i njihovo troje djece, Lucija (3,5), Silvio (16) i Monika (18), jedva čekaju da Goran opet bude kod kuće. Iz bolnice bi trebao izaći za dva tjedna, a moći će opet normalno živjeti.



SRCE U TORBICI IMAO JE I POŽEŽANIN
Sa srcem u torbi živio je i Zlatan Jerabek (66) iz Požege. Njemu su njemački liječnici 2007. godine ispod srca ugradili pumpu vrijednu 80.000 eura, a bila je veličine kutije cigareta. Nažalost, Zlatan je umro prošloga ljeta, ali od karcinoma pluća. Da nije obolio od karcinoma, kažu liječnici, sa pumpom je još dugo mogao živjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.