To je to što me zanima!

Prorusi u Donjecku traže isti status kakav je imao i Krim

Samoproglašeni predsjednik Neovisne Republike Donjeck Denis Pušilin rekao je da Prorusi u Donjecku traže konfederalizaciju istočne Ukrajine. Najavljuje referendum
Vidi originalni članak

Samoproglašeni predsjednik Neovisne Republike Donjeck Denis Pušilin rekao je kako Prorusi u Donjecku traže konfederalizaciju istočne Ukrajine. Objasnio je da žele isti status kakav je imao Krim. Traže pravo na samoodređenje do odcjepljenja. Najavljuju i kako će raspisati referendum na kojem će narod donijeti konačnu odluku da li se ili ne želi pripojiti Rusiji, javlja HRT. Prema sadašnjim anketama 52 posto građana u Donjecku je protiv odcjepljenja od Ukrajine. Što se tiče cijelog rusofonog jugoistoka zemlje čak 69,7 posto građana je protiv odcjepljenja. Ipak skoro tri četvrtine misli da je prijelazna vlast u Kijevu izabrana nelegalno.   

Idi na 24sata

Komentari 12

  • piramida 19.04.2014.

    nece biti dobro ni za jedne a ni za druge, ovi nasankani od EU, druga strana od rusa ,nemaju mudrosti ,jednostavno su nivni ovi ukrainci ,a dosta tije samo kad vidis klickova vidis im svu pamet.

  • Lina39 19.04.2014.

    admine- Ne znam zašto sam dobila kaznu osim što ste prepisali moj komentar u kojem nema ničeg uvredljivog osim istine.Pročitajte još jedanput i OBRAZLOŽITE-da bi kazna bila svrsishodna mora se znati razlog !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Brckoboy Armel 19.04.2014.

    previse im ukrajinci popustaju iskreno vec ih ponizavaju u njihovom dvoristu

Komentiraj...
Vidi sve komentare