To je to što me zanima!

"Proslava u Kninu poprimila je odlike seljačkog derneka..."

Zadnjih desetak godina nisam išao jer su se te proslave pretvarale u nešto što one zapravo i nisu, pa puno i ne žalim što nisam išao, kaže Stipetić za Večernji list
Vidi originalni članak

Razmislit ću hoću li doći na proslavu Oluje u Knin, dobijem li poziv. Zadnjih desetak godina nisam išao jer su se te proslave pretvarale u nešto što one zapravo i nisu, pa puno i ne žalim što nisam išao, rekao je u intervju za Večernji list umirovljeni general Petar Stipetić (77). 

- Svoje sam dao za vrijeme rata, sudionik sam i operacije "Bljesak" i "Oluje", u koje sam bio uključen, od planiranja do "terena". Predsjednik Franjo Tuđman je od nas, kada smo pripremali te akcije, tražio da ih solidno pripremimo i brzo izvedemo. Jer nam je i međunarodna politika postavljala uvjete. Odmah poslije operacija koje smo izvodili 1991., u zimu 1991. već su bili stvoreni uvjeti da se zapadna Slavonija oslobodi, no došlo je do potpisivanja Sarajevskog primirja, 2. siječnja, i sve je obustavljeno. Premda je operacija bila spremna već tada. Za "Bljesak" smo, primjerice, samo malo doradili taj plan s kraja 1991. te u dva-tri dana očistili prostor zapadne Slavonije - kaže Stipetić.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Lina39 03.05.2015.

    Bravo generale!U pravu si kada kažeš da je proslava u Kninu poprimila oblik seljačkod derneka ane ono čemu je namjenjena Proslavi dana Oluje!Još je tužnije što služi i kao politička pozornica HDZ za promociju njihovog domoljublja i napada na svakoga koji ne misli kao i oni a o sebi i svojim lopovlucima ni riječi!

  • no_country_for_old_men 03.05.2015.

    svaka vam je na mjestu generale...dobro zdravlje i svako dobro Vam želim

  • Jadran Plavi 03.05.2015.

    Pravi hrvatski general i gospodinl!

Komentiraj...
Vidi sve komentare