To je to što me zanima!

Prostitutkama priznanice za obavljen "posao"

Prostitutke bi tako bile dio legalnog ekonomskog sustava zemlje, jer bi time ujedno bilo uvjetovano i plaćanje poreza, ali i socijalno osiguranje
Vidi originalni članak

Od ponedjeljka prostitutke u Mađarskoj mogu tražiti veća prava radi suzbijanja sive ekonomije. Povlastice bi "damama noći" omogućile dobivanje priznanice od klijenata i tako bi postale dio legalnog ekonomskog sustava zemlje, jer bi time ujedno bilo uvjetovano i plaćanje poreza, ali i socijalno osiguranje, kaže predstavnica Udruženja za zaštitu interesa mađarskih prostitutki, Agnes Foldi.
- Mi se zalažemo da ovaj posao bude prihvaćen kao i svaki drugi. Prostitutke su obično žene iz nižih drštvenih slojeva i teško im je dići kredit ili kupiti kuću - nadodaje Foldi.
Već je 20 prostitutki u toj zemlji dobilo povlastice, a još 500 ih je zatražilo, objavio je Associated Press. Prostitucija je u Mađarskoj jedan od vodećih sektora sive ekonomije i godišnje se na njoj zaradi oko milijardu dolara, što uključuje i pornofilmove. Mađarska je jedna od zemalja potpisnica konvencije UN-a iz 1950. godine o zabrani trgovine ljudima i suzbijanju prostitucije. Udruženje za zaštitu interesa mađarskih prostitutki tvrdi da se njihovim programom ne narušavaju odrednice te konvencije.
Od ponedjeljka zaposleni u seks-industriji moraju imati porezni broj i dozvolu za rad.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zlaća 25.09.2007.

    Počela je priča da bu Hrvoje otvoril prvu javnu legalnu kuču, samo kaj se nezna točna lokacija iste.Ak neko nekaj zna nek veli.

  • tina_h 25.09.2007.

    mislim bilo je krajnje vrijeme, pa ipak je to jedan od najstarijih zanata,...a kad će kod nas doći to vrijeme....mislim da bi onda bilo manje robovlasnika, jer bi se bavili tim poslom oni koji žele...

Komentiraj...
Vidi sve komentare