To je to što me zanima!

Prosvjed obilježile uvrede i povici "bando lopovska!"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagrebački prosvjed završio je oko 18.50 nakon što je Dell'olio zahvalio svima koji su se okupili. Procjenjuje se da je na Trgu bilo oko 3000 ljudi
Vidi originalni članak

Na glavnom zagrebačkom trgu malo prije 18 sati počeo je prosvjed građana “Stegnite vi svoj remen, bando lopovska”, koji su organizirali mladi aktivisti na društvenoj mreži Facebook. Iako su tijekom dana neki mediji objavili da prosvjeda neće biti, organizatori su poručili: 'Prosvjed će se održati!'. Prvi je za govornicu izašao jedan od organizatora Josip Dell'olio.
- Jebo vladu, jebo politiku, jebo njih u Saboru, jebo sve njih redom - uzvikivao je Josip stihove Ede Maajke, a građani su ga žestokim pljeskom podržali. Dodao je da političari u utrci za svojim dobitkom gaze po umirovljenicima, studentima i nemoćnima.
- Našom akcijom stegnuti remen razbit će se na tisuću komadića i zato na početku ovog prosvjeda poručujemo svim političarima: Stegnite vi svoj remen, bando lopovska! - rekao je Dell'olio na kraju govora, nakon čega su prosvjednici počeli skandirati "bando lopovska". Nakon njega na pozornicu na Trgu bana Jelačića izašao je reper Ante Cash, koji je otpjevao tri pjesme. Drugi je za govornicu stao student novinarstva Zoran Bogović, koji se osvrnuo na hrvatsko gospodarstvo.
- Hrvatsko gospodarstvo ne postoji! Sve veće tvrtke, banke, sve ono od čega država preživljava, kod nas su, gle čuda, promijenile državljanstvo. Kažu da je Hrvatska zadužena milijarde dolara. Mene kao pojedinca zanima gdje je taj novac nestao - poručio je Bogović. Malo prije 19 sati ljudii su počeli napuštati Trg. Prema procjeni zagrebačke policije, na prosvjedu je bilo oko 3000 ljudi.

ZAGREBAČKA POLICIJA PRIVELA DVOJE LJUDI

Policija je privela 47-godišnju ženu koja je u vrijeme njegova govora vikala protiv Josipa Dell'olia i cijelog prosvjeda. Ona je, u alkoholiziranom stanju, bacala predmete na pozornicu. Na višestruka upozorenja policajaca da prestane počela ih je vrijeđati i omalovažavati te je odbila poći s njima, pa su je morali silom odvesti u policiju na prekršajnu obradu. Osim nje priveli su 16-godišnjeg mladića koji je palio baklje. Nad njim će provesti prekršajnu obradu uz nazočnost roditelja.

OSIJEK: POLITIKOM NEK' SE NE BAVE DEBLJI OD 75 KG
Na prosvjedu na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića okupilo se oko 400 ljudi. Nakon što je organizator osječkog prosvjeda Dalibor Markušić pročitao brojne zahtjeve koje su zaprimili na Facebooku te citirao Brunu Bušića i Antu Starčevića, mikrofona su se dočepali različiti čudaci. Tako je javnost mogla čuti srditog sugrađanina koji je tužio Ivicu Todorića zbog Belja za 800 milijuna kuna. Drugi govornik je recitirao "haiku poeziju u tri faze". Treći je pozvao da se ubuduće u politici podržavaju samo oni koji su mlađi od 35 godina. Četvrti je zaključio da narod ne smije vjerovati političarima debljim od 75 kilograma.

U ZADRU SE OKUPILO OKO 500 PROSVJEDNIKA
Bando lopovska, orilo se na zadarskome Narodnom trgu, gdje se unatoč kiši okupilo 500-tinjak građana nezadovoljnih stanjem u državi. Najjači pljesak i zvižduke izazivalo je spominjanje mafije, korupcije, lopovluka i osiromašenih građana. Iako je središnjim zadarskim trgom dominirala mladež, bilo je i podosta starijih građana. Skup je počeo intoniranjem "Lijepe naše".

Idi na 24sata

Komentari 67

  • bumbix 06.12.2008.

    Velika većina mladih ljudi danas gotovo svu komunikaciju rješava preko interneta.Na facebook-u su govorili što su imali za reći, a isto tako ta velika većina mladih ne može preko noći shvatiti da to nije dovoljno. Živa riječ govori više od svih pisanih virtualnih izjava.To tek treba zaživjeti u svjesti ove novije generacije.Mnogima od ni jedini oblik javnog okupljanja do jučer su bili samo live koncerti ili noćni izlasci. Demokracija je ipak jedan proces učenja, a za učenje treba i kakav takav vremenski rok.Zato ne treba odmah suditi i kuditi.

  • user_31011 06.12.2008.

    Hrvatska hrvatima kasnim ali mislim na sve one \"hrvatine\" koji su se 91. krstili-punoljetni a 93. počeli prodavati sve što su naši preci stvarali 45.godina

  • personal 06.12.2008.

    Zbilja je komično kada o stezanju remena govori debeli prasac od 200 kg!

Komentiraj...
Vidi sve komentare