To je to što me zanima!

Prosvjed radi zatvaranja ureda za isplatu i prijavu potpora

Ovaj ured zaista znači mnogo poljoprivrednicima jer se tamo prijavljuju svi poticaji i sve promjene koje se odnose na obiteljska gospodarstva, kažu iz udruge "Brazda"
Vidi originalni članak

Udruga "Brazda" će u utorak prosvjedovati zbog zatvaranja ispostave Agencije za plaćanja u poljoprivredi u Đakovu. Ured ove agencije, koja je nadležna za evidenciju, prijavu i isplatu potpora, poljoprivrednici posjete oko 20 puta godišnje, piše Media Servis.

- Sigurno, odluka je čudna. Ovaj ured zaista znači mnogo poljoprivrednicima jer se tamo prijavljuju svi poticaji i sve promjene koje se odnose na obiteljska poljoprivredna gospodarstva gdje su korisnici toga po nekoliko puta godišnje morali posjetiti tu Agenciju - rekao je Matija Brlošić, predsjednik udruge "Brazda". Dodaje kako se u Đakovu radi o 2600 aktivnih obiteljskih gospodarstava koja se prijavljuju. 

Iz Agencije su kazali kako je dolazak poljoprivrednika u regionalni ured nužan samo jednom godišnje i to u slučaju promjene posjeda poljoprivrednog zemljišta te da se sve drugo može zatražiti pisanim putem, a iz Udruge upozoravaju da se samo rijetki poslovi u Agenciji mogu odraditi poštom i preko interneta.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • najiram 10 31.01.2013.

    imam kolegu kad gledi telku stalno viče krava bik konj koza prasec svinja treba mu dati potporu da ostvari željeno jer inače bu popizdil dok gledi sabor

  • tko 29.01.2013.

    j..e lud zbunjenog

  • tužni šokac 29.01.2013.

    poticaj...to je bila pljačka kod mne su neki živjeli i gradili od poticaja a nisu imali komadić zemlje,hvala bogu kraj

Komentiraj...
Vidi sve komentare