To je to što me zanima!

Prosvjed socijalnih radnika: 'Nisu nas čuli kad smo govorili, sad im odgovaramo - šutnjom'

Poziv na prosvjed "Čujete li našu šutnju?" organiziraju kao odgovor nadležnim institucijama za ignoriranje gorućih problema u sustavu i nespremnost da se sustav uredi na dobrobit radnika i korisnika
Vidi originalni članak

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, pozvao je sve zaposlenike u sustavu socijalne skrbi da u 12 sati održe ispred svojih ustanova polusatni prosvjed u tišini.

Poziv na prosvjed "Čujete li našu šutnju?" organiziraju kao odgovor nadležnim institucijama za ignoriranje gorućih problema u sustavu i nespremnost da se sustav uredi na dobrobit radnika i korisnika.

POGLEDAJTE VIDEO: "Čujete li našu šutnju?"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nakon učestalih napada i prijetnji radnicima u sustavu socijalne skrbi izražavamo duboku zabrinutost za sigurnost zaposlenika u sustavu socijalne skrbi. Pravodobni izostanak reakcije odgovornih na govor mržnje i poziva na linč socijalnih radnika polučio je ogromnu i nenadoknadivu štetu svim radnicima u sustavu, a napadi i prijetnje postali su naša svakodnevica - istaknuli su iz Sindikata u priopćenju.

Gotovo je nemoguće, naglasili su, u našem humanom sustavu raditi taj izuzetno težak, kompleksan i zahtjevan posao u atmosferi straha od mogućih fizičkih i verbalnih napada.

Podsjetili su i kako godinama upozoravaju nadležne institucije na nedovoljnu zaštitu zaposlenika, na probleme potkapacitiranosti sustava, loše radne uvjete, međuresorsku nekoordiniranost, prekomjerne ovlasti i pretjerano administriranje, probleme napredovanja stručnih radnika, centralizirano vođenje sustavom, problem nametnutog skrbništva itd.

PROSVJED SOCIJALNIH RADNIKA 'Da su proveli reformu koja im u ladicama stoji 20 god., izbjegli bismo tragedije poput Nikoll...'

- Niti jedan ministar nije našao shodnim upustiti se u rješavanje navedenih problema i svaka najava reforme sustava ima deklaratorni karakter bez stvarnih rezultata - ustvrdili su iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske te pozvali zaposlenike u sustavu socijalne skrbi na polusatni prosvjed u tišini, u srijedu u 12 sati, ispred svojih ustanova.

Poručili su kako iskreno vjeruju da bi promjene koje traže doprinijele smanjenu tragičnih događaju u sustavu socijalne skrbi.

- Nisu nas čuli kad smo govorili i upozoravali, sada im odgovaramo na isti način - šutnjom, kao odgovor na zanemarivanje i ignoriranje sustava - istaknuli su u priopćenju Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • os-lega 21.04.2021.

    Toliko žena na jednom okupu a sve šute!!!! To je za ne povjerovati, to je za povijest. Baš sam se dobro nasmijao, čak nisu ni po mobitelima čačkale.

  • LinoČoko_ 21.04.2021.

    Da oni rade svoj posa kako triba ne bi im žena iz okolice Šibenika godinama uzimala socijalnu pomoć na ime sina koji je odavno pomorac,a kćer joj živi u Švicarskoj,a samohranoj majci bez primanja u Varaždinu nisu odobrile socijalnu pomoć jer joj mater kod koje žive u staroj kući punoj vlage ima mirovinu 1600kn i mali vrt iza kuće..Nekoliko puta ih je išla molit pomoć jer je ostala bez posla ,a kad je prijavila  ministarstvu  socijalna radnica je lagala da nikad ništa od njih nije tražila.Srića pa su susjedi bili kod njih kad je došla u provjeru pa su potvrdili da laže.Onda se čude kad ih narod napada.Umisto da pomognu obiteljima u teškoj situaciji oni im otimaju dicu i plaćaju udomitelje,a zlostavljačima vrate dite koje mater ubije!

  • nichname exists 21.04.2021.

    Može vas sram biti uništili ste mladi život i tražite pravdu neradnici 1 klase ljudi vam rade po Austriji Njemačkoj beru socijalu vi neznate bog će vas kaznit za ovo nedjelo ove male slatke curice a bude vas i korona posjetila jer ste joj dragi

Komentiraj...
Vidi sve komentare