News

Komentari 34

'Da su proveli reformu koja im u ladicama stoji 20 god., izbjegli bismo tragedije poput Nikoll...'

'Da su proveli reformu koja im u ladicama stoji 20 god., izbjegli bismo tragedije poput Nikoll...'

Socijalni radnici prosvjedom šutnje započinju svoj otpor prema sustavu koji ih je do sada tjerao na šutnju, a posljedice toga osjećali su korisnici. Pripremaju se i na štrajk i kažu da ovoga puta 'idu do kraja'

Pozvali smo sve ustanove na prosvjed koji će ovoga puta biti prosvjed šutnje kao odgovor resornom ministarstvu na šutnju administracije unatoč svim našim glasnim zagovaranje promjena u sustavu koje su nužne kako bi se premostili svi problemi. No to je tek prvi prosvjed, ostali neće biti 'tihi', a spremamo se i na štrajk – kaže nam Jadranka Dimić, Predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske. 


- Nakon učestalih napada i prijetnji radnicima u sustavu socijalne skrbi izražavamo duboku zabrinutost za sigurnost zaposlenika u sustavu socijalne skrbi. Pravodobni izostanak odgovornih na govor mržnje i poziva na linč socijalnih radnika polučio je ogromnu i nenadoknadivu štetu svim radnicima u sustavu, a napadi i prijetnje postali su naša svakodnevica – navode u pozivu na prosvjed šutnje koji će se održati u srijedu točno u podne ispred ustanova socijalne skrbi diljem zemlje. Socijalni sustav more mnogi problemi čiji danak na kraju plaćaju korisnici zbog kojih ove ustanove i postoje.


- Puno puta smo ponavljali koje promjene želimo od rješavanja potkapacitiranosti pojedinih kolega, prekomjernih davanja ovlasti, zatrpavanja administracijom ma tu je cijeli niz problema koje ne stanu u par redaka – pojašnjava nam predsjednica 'sindikata socijale' Jadranka Dimić. Napominje kako je kvalitetna reforma u ladicama resornog ministarstva još od 2003. godine.


- Uvjerena sam da su je u ovih 20 godina proveli i da je i jedan ministar imao volje za to, spriječile bi se silne tragedije kojima svjedočimo svih ovih godina – kaže Dimić. O štrajku ne želi unaprijed govoriti.
- Ne želimo davati unaprijed informacije da nas ne pokušaju utišati. Ovoga puta idemo do kraja. Nećemo odustati dok ne ostvarimo promjene koje zahtijevamo jer samo na taj način možemo pomoći korisnicima koji su na kraju i najviše zakinuti – zaključila je.

Najčitaniji članci