To je to što me zanima!

Prosvjed u Čakovcu: Marširali zbog smjene ravnateljice škole

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Došli su i do župana: Kolona od stotinjak ljudi prošla je gradom zbog razrješenja Dušanke Novak. Upisala je deset učenika koji nisu imali bodove za bodovni prag
Vidi originalni članak

S transparentom “Ne damo najbolju ravnateljicu” više stotina učenika i profesora čakovečke Ekonomske i trgovačke škole prosvjedovalo je u ponedjeljak ulicama grada.

Time su još jednom izrazili ogorčenje potezom ministra obrazovanja Željka Jovanovića koji je, unatoč protivljenju školskog odbora, razriješio dugogodišnju ravnateljicu Dušanku Novak. Ona je u školu upisala 10 učenika koji nisu imali dovoljno bodova za bodovni prag.

- Nakon što su ti učenici ispisani iz škole 9. listopada, prosvjetne vlasti naknadno su im dopustile ponovni upis polovicom studenog. Time se neizravno priznala ispravnost prvotne prosudbe pri upisu. Tražili smo blaže sankcije, ali je ravnateljica ipak ostala bez posla. Može jedino na burzu - ogorčeni su profesori.

Revolt ministrovom odlukom predstavnici škole u pisanom su obliku predali i međimurskom županu Ivanu Perhoču.

- Međimurska županija kao osnivač škole ima tri člana školskog odbora koji su bili protiv razrješenja ravnateljice, koja je trenutačno na bolovanju dok joj se ne riješi status. Ministar je ostao principijelno dosljedan odluci - kaže župan Perhoč.

Ministar je, naime, nedavno smijenio 14 ravnatelja.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • user_132431 04.12.2012.

    Ops, i SDP-ovci bi bili ravnatelji. U kojoj stranci je novi ravnatelj?

  • user_132431 04.12.2012.

    Ovaj Jovanović će stvarno spasiti Hrvatsku. *ebeš državu koja zakone primjenjuje na djeci. Uhvatite se gradonačelnika, dogradonačelnika, župana, saborskih zastupnika, ministara, sumnjivih poduzetnika, autorskih prava, ... Rimski carevi bi se začudili nad Jovanovićem.

  • ivanfilip 04.12.2012.

    Jovanović je principjelan?! E sad kad bi gospon doktrorčić i znao što čini ...! Dakle, kad se nastavnik ogriješi o zakon otkaz,a kad se Jovanovićeva struka ogriješi o zakon i o život to je liječnički rizik?! Skini nam se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare