To je to što me zanima!

Prosvjed u centru Zagreba: Nećemo rušenje Cvjetnog

Udruge Pravo na grad i Zelena akcija održali su prosvjed na Cvjetnom trgu protiv odluke poglavarstva o gradnji projekta "Cvjetni prolaz"
Vidi originalni članak

Lonci, zviždaljke i glazbeni instrumenti iskorišteni su za buku koja je trebala izraziti protivljenje gradnji trgovačkog centra i podzemne garaže na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Tomislav Horvatinčić planira tu gradnju, a s projektom se u prijedlogu GUP-a slažu i zagrebačke gradske vlasti.
- Oni donose odluke kojima uništavaju jezgru grada. Povlađuju bogatima i idu protiv volje građana - kaže prosvjednik Jura. Tomislav Horvatinčić smatra da je Jura samo dio zavedene manjine.
- Za projekt je 700.000 Zagrepčana. Svi koji nisu došli lupati u lonce - kaže Horvatinčić.
Plan projekta je u bloku Ilica - Preobraženska - Varšavska - Gundulićeva sagraditi luksuzni centar i podzemnu garažu čime bi se uništila pješačka zona. Na prosvjedu se trebao pojaviti i gradonačelnik Milan Bandić, ali on nije došao.
Udruge su pozvale građane da prosvjedom izraze neslaganje s odlukom gradskih vlasti koje se oglušuju na volju građana Zagreba, Naime, 54.000 građana svojim potpisom suprotstavilo se devastaciji Donjega grada i pješačke zone.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • sinke 26.01.2008.

    Bandić i co. upropastili su i zadužili grad do grla, uposlili građevinsku mafiju i tome treba stat na kraj.

  • udrugabu 26.01.2008.

    ...a Zoki Kumrovec preselio u Umag...i tamo mlate praznu slamu..

  • entoni 26.01.2008.

    Bandiću putuj i ti ovi tvoji dosta ste me matratirali u vašim vremenima !

Komentiraj...
Vidi sve komentare