To je to što me zanima!

Prosvjed u Rijeci: Nemojmo biti tihi, prestanimo trpiti nepravdu

Horvatinčić je na ponovljenom suđenju nepravomoćno oslobođen optužbi za izazivanje pomorske nesreće jer nije dokazano da je nedjelo počinio iz namjere ni iz nehaja
Vidi originalni članak

Građani diljem Hrvatske zgroženi su odlukom Općinskog suda u Šibeniku koji je oslobodio Tomislava Horvatinčića optužbi za ubojstvo talijanskog bračnog para u pomorskoj nesreći 2011. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zbog toga su se u utorak na riječkom Korzu ispred zgrade Radio Rijeke u središtu grada okupili i ogorčeni Riječani prosvjedujući protiv, kako kažu, nepravdene i neshvatljive presude.

Prosvjed je vodio Marin Miočić Stošić, a prosvjednici su nosili transparente s oštrim porukama spram hrvatskog pravoduđa. Ističemo ove: “Tomislav Horvatinčić – ubojica sa certifikatom. Odobrilo: hrvatsko pravosuđe” ili “Horvatinčić nevin – dno dna pravosuđa…”.

- Iako nas je možda danas ovdje malo, dovoljno je da damo do znanja kako se ovako nešto, što godinama "prolazi" u Hrvatskoj, više ne smije tolerirati. Jedino zajedno, prosvjedima i negodovanjem možemo polučiti promjene. Nemojmo više biti tihi i dopuštati da nam se zamagljuju oči, da trpimo nepravdu i bezglavo lutamo k'o ovce. Izađimo na ulice, iskažimo nezadovoljstvo jer zajedno i ujedinjeni to možemo i moramo - kazali su složni Riječani na prosvjedu.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Dalibor0704 18.10.2017.

    Sada kada prosvjednike privedu, ista sutkinja će ih kazniti sa višegodišnjom robijom. Tko kaže da ne živimo u pravnoj državi.

  • kakiš 18.10.2017.

    Bravo Rijeko samo nažalost opet se malo ljudi pojavilo...a to političari prate!

  • Vivica_1 18.10.2017.

    Bravo! treba u svim gradovima organizirati, ne dajmo da Rijeka bude jedina! Upravo poradi tih i takvih šerifa, jedan mladi čovjek osmislio je uređaj za zvučna i svjetlosna upozorenja u slučaju prekoračenja brzine ili brze plovidbe u blizini obale te gašenje motora ako korisnik ignorira upozorenja, bilježenje parametara plovidbe („black box“) te automatsko bilježenje lokacije i brzine kod prekršaja! Dajmo glas g. Krpetiću i inovaciji Speed Guard! https://www.mojzabastart.hr/home/finalisti .

Komentiraj...
Vidi sve komentare