To je to što me zanima!

Prosvjed u Rijeci: Pošten čovjek je kod nas budala

Radnici, studenti, umirovljenici, nezaposleni i svi nezadovoljni građani poslali su Vladi poruku da im je dosta i da se u ovim uvjetima ne može živjeti
Vidi originalni članak

U središtu Rijeke, u pet minuta do 12, na Trgu 128. brigade hrvatske vojske, počeo je prosvjed u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske pod geslom 'Zajedno smo jači'. Okupilo se oko pet tisuća ljudi koji su ogorčeni stanjem u državi. Bili su tu radnici, studenti, umirovljenici, nezaposleni i svi nezadovoljni građani koji su Vladi poslali poruku da im je dosta te da se u sadašnjim uvjetima u Hrvatskoj ne može živjeti. Okupljenome mnoštvu obratili su se predstavnici 12 gradskih sindikata udruženih u SSSH (svi osim sindikata zdravstva). Prosvjedu su u najvećem broju nazočili radnici 3. maja koji su od brodogradilišta do centra grada s transparentima stigli pješice.
- Naše brodogradilište nećemo dati, niti pristati na podmetanja Vlade. Laž je da će se 3. maj privatizirati, njihov plan je stečaj -  ogorčeno su poručili radnici i dodali ukoliko žele spasiti brod i posadu, moraju promijeniti kapetana.
- Stečaj je za nas neprihvatljiv. O našoj sudbini odlučuju oni koji nisu vidjeli ni broda ni nacrta. Gospodo na Vlasti pripremite se -  poručili su. Na prosvjedu se govorilo o nezaposlenosti, mladim radno sposobnim ljudima koji životare i nemaju niti dana radnog staža. Govorilo se o djeci kojima roditelji sa sramom dolaze kući I govore kako ne znaju što će sutra jesti. Radnici su poručili da će ukoliko poruke ne dopru do Vlade, blokirati državu. Žele, kažu, živjeti od poštenoga rada, a ne kopati po kontejnerima. Rijeka je, napominju, prvi korak. Ako se ništa ne poduzme, poručuju da bi idući prosvjed mogao biti na Markovu trgu.
- Svjesni smo da je u današnjem društvu pošten čovjek jednak budali - zaključili su.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • sandra13 07.04.2010.

    Kot v Sloveniji........

  • drug Tito_1 07.04.2010.

    Bravo Rijeka, još kad bi se Zagreb tako organizirao....

  • JAX 07.04.2010.

    i, jel se opet tračalo uz kavu dok pored vas prosvjednici

Komentiraj...
Vidi sve komentare