To je to što me zanima!

Prosvjed za Varšavsku: Na trg donijeli drvenog konja

Članovi udruga na trgu su otkrili drveni kip konja. Prozvali su Bandić jer je rekao da će za narod raditi kao konj, no kažu da radi kao Trojanski
Vidi originalni članak

Policija je aktivistima Zelene akcije i udruge Pravo na grad, tvrde, dala dozvolu za prosvjed protiv devastacije Varšavske ulice radi izgradnje podzemne garaže centra Hoto grupe. Kažu da im je u ponedjeljak Grad, ipak zabranio da postave pozornicu, spomenik te zvučnike. Nisu odustali. U srijedu se u centru Zagreba unatoč snijegu okupilo oko 1000 ljudi.
- Ovo je prvi projekt kojim se uzima javni prostor, pješačka zona za privatnu garažu. Još će ju i građani platiti - naglasio je Tomislav Tomašević iz Prava na grad. Aktivisti su otkrili i drveni spomenik Trojanskog konja. Objasnili su da je moderni Trojanski konj računalni, politički i građevinski program koji izgleda kao svaki drugi. Čim ga se pokrene on pokazuje pravo lice, ono štetno.
- Većina ih ima nazive, naprimjer: S predsjednikom na posao! Idemo delati! - rekao je redatelj Mario Kovač i nasmijao prosvjednike. Iz udruga su ljuti što gradonačelnik Bandić ne sluša 55.000 ljudi koji su potpisali peticiju protiv projekta 'Cvjetni’. Traže ponovnu raspravu u gradskoj skupštini. Mnogi glumci došli su na prosvjed podržati akciju dviju udruga.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • marshal 11.02.2010.

    upitno je koliku podrsku imaju ovakve akcije jer ja osobno bih zelio da Zagreb ima nekakv mol u centru grada a ne da moram u predgradje kad si ocu majicu kupit. Zagrebu trebaju velike robne kuce u centru kao sto to imaju u Europi tako da mozes setat i kupovat po centru a ne po periferiji.

  • dgergea112233 10.02.2010.

    pa zar ste vi vjerobali banditu, pa taj samo sebi u djep trpa, kaj hercegovance zna kaj je ljubav prema Zagrebu.

  • plavi cvijet 10.02.2010.

    Ovi prosvjedi mi izgledaju kao protiv Bandića (radi drvenog konja). Pa ne upravlja Zagrebom Bandić nego Skupština čije odluke provodi Bandić. Slušam Horvatinčića na TV-u i sad mi taj projekt u Varšavskoj izgleda drugačije nego što se prezentira kroz prosvijede. Poštujem demokraciju, ali Horvatinčić kaže da je došao objasniti kako bi to izgledalo, ali su ga vređali, vikali i sl. Nadam se da će se još jednom svi naći i mirno saslušati pa odlučiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare