To je to što me zanima!

Prosvjeduju zbog kraće šetnje: Zatvorenici ne žele ući u ćelije

Zatvorenici kaznionice Fleury-Mérogis 'pružaju pasivni otpor' te se nakon slobodne šetnje ne žele vratiti u zatvorsku zgradu. Za sada nema nasilja niti zatvorenici imaju ikakve zahtjeve
Vidi originalni članak

Najmanje 120 zatvorenika zatvora Fleury-Mérogis od četvrtka poslijepodne odbija se vratiti u svoje ćelije.

Iz uprave kaznionice izvijestili su kako je riječ o 123 zatvorenika koji 'pružaju pasivni otpor' te se nakon slobodnje šetnje ne žele vratiti u zatvorsku zgradu. Za sada nema nasilja niti zatvorenici imaju ikakve zahtjeve.

Kako piše Le Parisien, vjeruje se da je ova pasivna demonstracija reakcija na jutrošnji prosvjed 200-injak zatvorskih čuvara koji je prekinula policija. Dio zatvorenika kraće je zbog toga bio vani.   

U Fleury-Mérogisu je zatvoren Salah Abdeslam

Spomenuti zatvor smješten oko 24 km južno od Pariza, prima oko 4.300 zatvorenika, a inače je poznat kao jedan od glavnih centara islamskog radikalizma među europskim zatvorima. Među 'poznatijim' zatvorenicima je Salah Abdeslam, jedan od sudionika krvavog terorističkog napada u Parizu u studenom 2015. 

Još dvojica islamista koje je kasnije ubila policija, bili su pritvoreni u istom zatvoru - Amedy Coulibaly, napadač na košer trgovinu u Parizu u siječnju 2015. i Cherif Kouachi, sudionik napada na redakciju satiričkog magazina Charlie Hebdo. 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • invidico 18.01.2018.

    Usli bi oni meni,a mjesecima sunca nebi vidjeli...

  • psicocat 18.01.2018.

    pendrek i udri

  • Ministrant_Boban 18.01.2018.

    Zašto je ovaj terorist još živ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare