To je to što me zanima!

Prosvjedi studenata pretvorili se u žestoki sukob s policijom

Policija je maskirane studente gađala suzavcem i vodenim topovima, a oni su uzvraćali Molotovljevim koktelima i paljenjem raznih barikada na gradskim ulicama
Vidi originalni članak

Čileanski studenti sukobili su se u utorak s policijom na ulicama Santiaga, u posljednjem prosvjedu oko reformi obrazovnog sustava. Policija je maskirane studente gađala suzavcem i vodenim topovima, a oni su uzvraćali Molotovljevim koktelima i paljenjem raznih barikada na gradskim ulicama. BBC piše kako su prosvjedi, koji traju već pet mjeseci, najveći od 1990. godine.

Studenti traže potpunu reformu obrazovnog sustava te da vlada poveća izdatke na školstvo i sveučilišta i omogući besplatno obrazovanje na fakultetima. Nakon propasti posljednjih pregovora sindikati i studenti sazvali su dvodnevni štrajk, a u srijedu, drugog dana prosvjeda, planiraju nastavak prosvjeda i demonstracija. Predstavnici studenata kažu da vlada nema političke volje kako bi udovoljila zahtjevima većine ljudi u zemlji. Predsjednik Piñera je obećao ograničene reforme i dodatnih 4 milijarde dolara za obrazovanje. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gogson00 19.10.2011.

    Elita na vlasti i želi ovakve prosvjede. Ovo je pogrešno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare