To je to što me zanima!

"Prosvjednici iz Savske šire neugodan zadah militarizacije"

Puhovski kaže da branitelji ne predstavljaju nikoga i da nisu pokušali izvršiti državni udar, no pita se zašto smatraju da imaju privilegije da zaustavljaju promet
Vidi originalni članak

Prosvjednici iz Savske šire neugodan zadah militarizacije, kazao je politički analitičar Žarko Puhovski u emisiji Otvoreno.

- Oni nisu branitelji, oni su bivši branitelji. Hrvatska se ne brani, nitko ju ne napada - rekao je i dodao kako je i Tomislav Karamarko izgledao preplašeno dok je izlazio iz Markove crkve zbog čega zaključuje da branitelje više ni HDZ ne može kontrolirati.

Puhovski kaže da branitelji ne predstavljaju nikoga i da nisu pokušali izvršiti državni udar, no pita se zašto smatraju da imaju privilegije, da zaustavljaju promet i imaju neprijavljene prosvjede.

Komentirao je i postupak policije čiji je sindikat u pismu napisao da se loše osjećaju obavljajući svoj posao.

- Policija je bila preplašena, u Savskoj su se ljudi pojavili s plinskim bocama koje mogu biti bombe. Niti u jednoj državi to ne bi prošlo bez trenutnog uhićenja, a kod nas se policija povukla, jer se boji veterana, preplašili su se. To nije problem političara, nego policija nije pripremljena - kazao je.

Drago Prgomet smatra da ne možemo imati civiliziranu državu ako imamo nesigurnu državu.

- Naše stranke se ponašaju kao države unutar države. Hrvatski nogometni savez bio bi država u državi, dio klera bi bio država u državi, dio branitelja koji bi bili  država u državi... Na kraju imate sve osim pravih državnika - rekao je Prgomet koji premijera Zorana Milanovića i šefa HDZ-a Karamarka smatra političkim 'blizancima'. Naime, Karamarko ne može jedan dan nekog nazivati 'crvenim vragovima', a idući dan pozivati na dijalog. Milanović je pak trebao komunicirati s oporbom, smatra Prgomet.

Franko Vidović, zastupnik SDP-a, smatra da se u cijelu situaciju trebala uključiti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kako bi pomogla smiriti situaciju.

Podsjetimo, nakon inauguracije Kitarović je prvo posjetila 'šatoraše' u Savskoj 66. Tijekom gotovo dvodnevne okupacije Markova trga i crkve nije reagirala.

Idi na 24sata

Komentari 431

  • barzagli43 03.06.2015.

    pa kad se jedan celni covjek jedne drzave inati i ne zeli napraviti ono sta svi zapravo prizeljkuju i prekinuti ovu sramotu koju sam sebi nanosi

  • slavka1 31.05.2015.

    Baka Slavica u Noćnoj mori davno rekla "Vrag ti jebi Puhovskog i tko ga zove na TV".

  • arwin 31.05.2015.

    U posljednjih 100 godina Hrvatska je bila u šest državnih entiteta (Austougarska, Kraljevina Jugoslavija, NDH, Titova Jugoslavija, Samostalna Hrvatska, EU). Svaka od njih imala je svoje branitelje koji su manje ili više zasluženo imali određene povlastice jer su bili oružani stup države. Transformacijama i razvojem nakon uspostave postupno je njihov utjecaj slabio a time i privilegije. Još se sjećam jamranja prvoboraca kasnih osamdesetih u vezi razvoja društva. Znamo svi što se o njima mislilo. Samo mi nije jasno kako to da smo opet upali u istu situaciju kao i toliko puta do sada a godinama se govori da će od 91 sve biti drugačije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare