Obavijesti

News

Komentari 431

"Prosvjednici iz Savske šire neugodan zadah militarizacije"

"Prosvjednici iz Savske šire neugodan zadah militarizacije"
1

Puhovski kaže da branitelji ne predstavljaju nikoga i da nisu pokušali izvršiti državni udar, no pita se zašto smatraju da imaju privilegije da zaustavljaju promet

VIDEO

Prosvjednici iz Savske šire neugodan zadah militarizacije, kazao je politički analitičar Žarko Puhovski u emisiji Otvoreno.

- Oni nisu branitelji, oni su bivši branitelji. Hrvatska se ne brani, nitko ju ne napada - rekao je i dodao kako je i Tomislav Karamarko izgledao preplašeno dok je izlazio iz Markove crkve zbog čega zaključuje da branitelje više ni HDZ ne može kontrolirati.

Puhovski kaže da branitelji ne predstavljaju nikoga i da nisu pokušali izvršiti državni udar, no pita se zašto smatraju da imaju privilegije, da zaustavljaju promet i imaju neprijavljene prosvjede.

Komentirao je i postupak policije čiji je sindikat u pismu napisao da se loše osjećaju obavljajući svoj posao.

- Policija je bila preplašena, u Savskoj su se ljudi pojavili s plinskim bocama koje mogu biti bombe. Niti u jednoj državi to ne bi prošlo bez trenutnog uhićenja, a kod nas se policija povukla, jer se boji veterana, preplašili su se. To nije problem političara, nego policija nije pripremljena - kazao je.

Drago Prgomet smatra da ne možemo imati civiliziranu državu ako imamo nesigurnu državu.

- Naše stranke se ponašaju kao države unutar države. Hrvatski nogometni savez bio bi država u državi, dio klera bi bio država u državi, dio branitelja koji bi bili  država u državi... Na kraju imate sve osim pravih državnika - rekao je Prgomet koji premijera Zorana Milanovića i šefa HDZ-a Karamarka smatra političkim 'blizancima'. Naime, Karamarko ne može jedan dan nekog nazivati 'crvenim vragovima', a idući dan pozivati na dijalog. Milanović je pak trebao komunicirati s oporbom, smatra Prgomet.

Franko Vidović, zastupnik SDP-a, smatra da se u cijelu situaciju trebala uključiti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kako bi pomogla smiriti situaciju.

Podsjetimo, nakon inauguracije Kitarović je prvo posjetila 'šatoraše' u Savskoj 66. Tijekom gotovo dvodnevne okupacije Markova trga i crkve nije reagirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 431
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu