To je to što me zanima!

Prosvjednici rajčicama i jajima gađali veleposlanika iz SAD-a

Roberta Forda napali su simpatizeri sirijskog predsjednika Bašara al-Asada ispred ureda oporbenog političara. Stotinjak ljudi gađalo ga je jajima i rajčicama...
Vidi originalni članak

Američki veleposlanik u Siriji Robert Ford "izrešetan" je jajima i rajčicama ispred ureda oporbenog političara Hasana Abdula Azima u Damasku, prenosi BBC.

Dvojicu muškaraca napalo je stotinjak simpatizera sirijskog predsjednika Bašara al-Asada koji su pokušali ući u ured. Kad je naišao Ford, koji je u uredu imao zakazan sastanak s Abdulom Azimom, prosvjednici su ga okružili i počeli gađati. Veleposlanstvo je izvijestilo da je Ford neozlijeđen, ali su u napadu oštećena vozila veleposlanstva.

- Prosvjedovali su na ulici i na ulazu u zgradu. Pokušali su provaliti vrata mog ureda, ali nisu uspjeli. Čim je veleposlanik došao oko 11 sati, čuli smo buku i neprijateljske slogane. Prosvjednici su pokušali napasti moj ured - ispričao je Abdul Azim, vođa ilegalne Arapske socijaldemokratske unije.

Nemilom događaju prethodila je izjava ministarstva vanjskih poslova u kojoj se SAD optužuje za poticanje nasilja protiv sirijske vojske. Optužba je došla nakon što je glasnogovornik State Departmenta Mark Toner u utorak rekao kako "nije iznenađujuće" da oporba koristi nasilje u borbi protiv vojske.

Sirijska vlast poznata je po brutalnom gušenju protivnika i uopće kršenju ljudskih prava, zbog čega su joj Europska unija i SAD nametnuli sankcije. No Asad još uvijek ima prijatelje u međunarodnoj zajednici, poput Kine i Rusije, čija su vodstva spomenute sankcije osudila.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ico29 29.09.2011.

    smrad američki

Komentiraj...
Vidi sve komentare