To je to što me zanima!

Prosvjednici zbog Gaze napali policiju, bacali kamenje i boce

Prosvjednici su bacali kamenje i boce, a policija uzvraćala suzavcem. Demonstranti su se počeli okupljati kako bi izrazili podršku Gazi iako su vlasti skup zabranile
Vidi originalni članak

Propalestinski prosvjednici sukobili su se u subotu policijom na ulicama Pariza nakon pokušaja da se okupe na prosvjedu podrške Palestincima u Pojasu Gaze kojeg su francuske vlasti ranije zabranile, javlja BBC.

Prosvjednici su na policiju bacali kamenje i boce, a ovi su uzvraćali suzavcem. Demonstranti su se počeli okupljati u subotu oko 15 sati po lokalnom vremenu kako bi izrazili podršku Gazi uz skandiranje 'Palestina će pobijediti' i 'Svi smo mi Palestinci'. Promet je bio blokiran na nekoliko avenija u Parizu. 

Prosvjedi su organizirani i u Lyonu, Lilleu i Marseilleu. 

Prosvjed podrške Palestincima i u Londonu

Prosvjedovalo se i ispred ureda britanskog premijera Davida Camerona, u londonskom Downing Streetu. 

Okupilo se više tisuća ljudi, a manifestaciju je organiziralo sedam udruga. Na skupu su se vijorili transparenti 'Zaustavite izraelske napade na Gazu", "Oslobodite Palestinu" i "Srami se, Davide Camerone". Povorka se uputila prema izraelskom veleposlanstvu. 

Sukobi između Izraelaca i Hamasa traju i dalje, a do sada je poginulo više od 300 ljudi, uglavnom civila. 

Idi na 24sata

Komentari 129

  • splitskosrce 20.07.2014.

    Gledam jućer snimke iz Gaze.Ovi hamasovi fanatici rakete ispaljuju na Izrael iz samog centra grada namjerno žrtvujući civile sa tog podrućja.Jadno da jadnije nemože.

  • JackSparrow 20.07.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • efteling 20.07.2014.

    Koji sovinisticki komentari,zar ljudi ne smeju protestvovati kad se deca ubijaju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare