To je to što me zanima!

Prosvjednici žele sabotirati inauguraciju Donalda Trumpa

Točno u podne (u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu) priseže Donald Trump. Učinit će to s dvije Biblije, svojom, koju mu je poklonila majka, i onom kojom se  koristio Abraham Lincoln za svoju inauguraciju
Vidi originalni članak

Deseci tisuća prosvjednika mogli bi u petak sabotirati inauguraciju Donalda Trumpa. Prosvjedi se očekuju diljem Amerike, a u Washingtonu su se okupile stotine ljudi. Očekuje se da će ih tijekom vikenda biti puno više. 

Okupljene prosvjednike policija je napala suzavcem. No neki tvrdi i da su prosvjednici bili nasilni. Jedan od podupiratelja Donalda Trumpa tvrdi da su ga napali. 

Na inauguraciji se očekuje između 800.000 i 900.000 ljudi, a očekuje se da će ulicama patrolirati 28.000 ljudi odgovornih za sigurnost. Osim policajaca, 
Trumpa će čuvati i vojska. U petak ujutro će Trump i njegov potpredsjednik Mike Pence prvo na misu u episkopalnu crkvu nedaleko od Bijele kuće, a potom će Barack Obama  i supruga Michelle ugostiti Trumpa i buduću prvu damu Melaniju na čaju u Bijeloj kući. Zatim će se zajedno uputiti na Capitol.

U 9.30 po mjesnom vremenu (15.30 po srednjoeuropskom) počinje inauguracijska svečanost. Nazoče je joj članovi Kongresa, suci Vrhovnog suda, diplomati i javnost. Trojica bivših predsjednika bit će među uzvanicima, Jimmy Carter, Bill Clinton i George Bush mlađi. Njegova oca neće biti jer je u bolnici zbog lošeg zdravlja. Na prisezi će biti i Trumpova protivnica Hillary Clinton.

U 11.30 počinju govori vjerskih čelnika, a potom će prisegu položiti potpredsjednik Mike  Pence.

Točno u podne (u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu) priseže Donald Trump. Učinit će to s dvije Biblije, svojom, koju mu je poklonila majka, i onom kojom se  koristio Abraham Lincoln za svoju inauguraciju.

Trump nakon toga drži inauguracijski govor, a svečanost završava u 12.30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • onoka 20.01.2017.

    Poslali ih američke đukele koje se boje da će Donald uništiti isis

  • plavi cvijet 20.01.2017.

    Ne razumijem ove prosvjednike. Većina je glasala sa Trumpa i što bi oni sada? Kad bi Trump bio npr. i najgori čovjek na svijetu, Amerika je demokratska zemlja pa ne može niti jedan sam čovjek niti neka mala grupica upravljati cijelim narodom. Treba čovjeku dati priliku jer ju je legitimno dobio pa ako baš bude nakaradan onda će prosvjedovati i lijevi i desni.

  • miroslav23 20.01.2017.

    Sto ne napisete da dolazi preko 200.000 motociklista iz cijele amerike, da se suprostavljaju prosvjednicima? https://youtu.be/hKagYDdBns4 ovi prosvjednici ce biti pogazeni kao mravi ako budu pravili sra*a, hahahahahaha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare